Harvard öğrencisinden yüz tarayarak iletişim bilgisi paylaşan sosyal medya uygulaması

Yuen Ler Chow isimli bir Harvard Üniversitesi öğrencisi, telefon numarası ve Instagram hesabı gibi iletişim bilgilerinin paylaşılabilmesi için yüz tanıma teknolojisini kullanan yeni bir sosyal medya uygulaması geliştirdi. Henüz yalnızca Harvard öğrencilerine açık olan ‘FaceTag' adlı uygulamanın, üniversite dışındaki kullanıcılara da genişletileceği belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Harvard Üniversitesi'nden Yuen Ler Chow isimli bir birinci sınıf öğrencisi, kullanıcıların iletişim bilgilerini paylaşabilmesi için yüz tanıma sisteminden faydalanan 'FaceTag' adlı yeni bir sosyal medya uygulaması geliştirdi. Chow, uygulamayı geliştirirken yüz tanıma sistemi için herkese açık bir uygulama programlama arayüzünü kullandığına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Business Insider'dan aktardığı habere göre; platformda bir profil oluşturan kullanıcılar, uygulamanın biyometrik verilerini taramasına izin veriyor. Bu biyometrik veriler, uygulama içerisinde toplansa da fotoğrafın kendisi, uygulamada kaydedilmiyor. Kullanıcılar, daha sonra telefon numarası ya da Instagram hesabı gibi iletişim bilgilerini birbirlerinin yüzlerini tarayarak diğer kullanıcılarla paylaşabiliyor.

Uygulamanın, şu anda yalnızca Harvard öğrencilerinin kullanımına açık olduğu ifade ediliyor. Fakat Chow, uygulamayı ilerleyen zamanlarda üniversite dışındaki kullanıcılara da genişletmek istediğini söylüyor. 'TheFaceTag.com'da, şu ana kadar 100'e yakın kullanıcı profilinin açılmış olduğunun da altı çiziliyor.

FACEBOOK DA HARVARD ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİSİ MARK ZUCKERBERG TARAFINDAN KURULMUŞTU

Diğer yandan; Facebook da benzer şekilde, 2004 yılında Harvard Üniversitesi öğrencisi Mark Zuckerberg ve üniversiteden arkadaşları tarafından kurulmuştu. Uygulama, temel olarak üniversite öğrencileri ve mezunlarının birbiriyle iletişim kurabilmesini ve bağlantıda kalmasını mümkün kılmayı hedefliyordu. Başlangıçta yalnızca Harvard Üniversitesi öğrencilerine açık olan platform, daha sonra kademeli olarak ABD'deki diğer üniversitelerin öğrencilerinin de kullanımına sunulmuştu. 2020 yılına gelindiğinde sosyal medya devi, yaklaşık 2.8 milyar aylık aktif kullanıcı sayısına ulaştığını duyurmuştu.