Hangar 13, Mafia Definitive Edition hakkında yeni detaylar paylaştı

Hangar 13 Başkanı Haden Blackman orijinal sürümü 2002 yılında çıkan Mafia 1 oyununun yeniden yapımı olan Mafia Definitive Edition için yeni detaylar paylaştı.

Orijinal sürümü 2002 yılında çıkan Mafia 1 oyununun yeniden yapımı olan Mafia Definitive Edition açıklandıktan sonra oyun severlerin gözü kulağı yapımcı stüdyo Hangar 13’e çevrildi. Oyuncuları büyük bir heyecan alırken bir yandan da Mafia 3’deki gibi bir hüsrana uğranır mı kaygısı da başladı. Çünkü Hangar 13, Mafia serisinin üçüncü oyununu yapmış ve oyunculardan büyük eleştirilere maruz kalmıştı. Metacritic’den oyuncu puanı olarak 10 üstünden 3,8 puan almıştı.

Hangar 13 Başkanı Haden Blackman ile yapılan röportajda Mafia 3’deki hataların tekrardan yapılmayacağı gösteren detaylar verdi. Özellikle temel oynanış mekanikleri ve oyunun başrolü Tommy Angelo ile kız arkadaşı Sarah arasında yapılan değişikliklerden bahsetti.

Blackman: “ İlk oyunda Sarah ekran karşısında çok görülmüyordu fakat Tommy ne yapıyorsa kız arkadaşı ve ailesi için yaptığını öğreniyoruz. Bu yüzden Sarah'ın daha fazla ekran görüldüğünden emin olmak istedik “

Oyun mekaniklerden de bahseden Blackman; Mafia 3 1960’larda geçtiğinden dolayı daha hızlı bir sürüş deneyi mi sunarken Mafia Definitive Edition 1930’larda geçeceği için daha yavaş yapıda bir sürüş deneyimi sunacağını söyledi. Ayrıca tam simülasyon sürüş modu ile basitleştirilmiş sürüş modu arasında seçim yapılabileceğini de sözlerine ekledi.

Silahların kullanım deneyimi ve çatışma mekanikleri Mafia 3’ten çok şey barındıracak. Mafia 3 başrolü Clay eski bir asker iken Mafia Definitive Edition başrolü Tommy sıradan bir taksi şöförüydü. Hangar 13 Başkanı bu farkı oyunda hissettirmek istediklerini belirtti. Tommy için her mermi çok önemli olurken düşmanları için çok ölümcül olacak.

Diğer bir konu ise Mafia 3’de yapılan kendini tekrar eden yan görevler, Mafia Definitive Edition’da görülmeyecek olması. Mafia Definitive Edition’da mantıklı, kendini tekrar etmeyen daha çok yan görev olacak.

Ayrıca Mafia 1’de bulunan ve Tommy’nin her vatandaş gibi trafik kurallarından sorumlu olması detayı Mafia Definitive Edition’da korunacak. Tabi ki kurallara uyulup uyulmayacağı yine oyuncunun kararına bırakılacak.

Bütün bu detayları düşününce, Mafia 1 varolan kaliteli yapısının üstüne günümüz teknolojisinden birçok yeni özellikler eklenmiş ve yenilenmiş haliyle, Mafia Definitive Edition olarak bilgisayar ve konsollarımızı süsleyeceğe benziyor. 28 Ağustos 2020 tarihinden çıkacak oyun ön siparişe de açılmış durumda.