Güvenlik adımları kritik: Şifre isteyene dikkat edin

Son dönemde dijital bankacılık hesaplarını veya kripto para cüzdanlarını çaldıran birçok mağdur var.

Dijital cüzdana erişim sağlandığında geri dönüş ihtimali çok zor olacağı için, pişman olmamak adına en başından güvenlik adımlarını titizlikle uygulamak gerekiyor. Banka hesaplarında yaşanabilecek dolandırıcılıklara karşı uyaran Sosyal Medya İtibar Yönetimi Uzmanı Aras Abdullahoğlu, "Sizi bankadan aradığını söyleyerek onay kodu ya da şifre isteyenlere karşı dikkatli olunmalı. Sosyal medyada gördüğünüz kampanyalara karşı da tetikte olmakta fayda var. Telefonunuza yüklediğiniz yeni uygulamaların erişmek istediği izinlere dikkat edin. Kaynağı belli olmayan uygulamaların telefonunuza erişimine izin vermeyin" ifadelerini kullandı.

VİRÜS TARAMASI YAPIN

Abdullahoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bunun yanında cihazınıza yüklediğiniz yazılım, resim ve video gibi dosyaları virüs taramasından geçirdikten sonra açın. İster Bitcoin işlemi ister diğer banka işlemleri olsun, güvenlik konusu çok önemli. Hesaplarınıza erişim sağlandığında geri dönüş ihtimali çok zor olacağı için, pişman olmamak adına güvenlik adımlarını daha en başından titizlikle uygulamanız lazım."

'KÜÇÜK İŞLEMLER YAPIN'

Kripto parada güvenlik için küçük işlemler yapılması ve farklı borsa kanallarını kullanılmasını öneren Aras Abdullahoğlu, "Bir kripto para borsası üzerinden alım satım yapılacaksa tek seferde büyük işlemler yapmak yerine birkaç küçük işlem yapmanın daha doğru olacaktır" diye konuştu.