Gururfest!

Rekor katılımla kapanış yapan TEKNOFEST'e ziyaretçiler isim buldu. 2019'daki rekoru sadece 4 günde aşan TEKNOFEST, 2.5 milyondan fazla ziyaretçi ile ‘dünyanın en büyük havacılık festivali' unvanını perçinledi. TEKNOFEST için ziyaretçiler Gururfest tanımlaması yaptı.

Akşam

TEKNOFEST, 5 günde ağırladığı 2.5 milyondan fazla ziyaretçiyle dünya rekorunu kırdı. Festivalden büyük gururla ayrıldıklarını anlatan ziyaretçiler TEKNOFEST için 'Gururfest' tanımlaması yaptı. TEKNOFEST'e ilk defa geldiğini söyleyen Özkan Çakıcı, yerli uçakların gösterilerini izlemenin büyük bir keyif olduğunu söyledi. Murat Aslan ise Türk mühendisliğinin geldiği bu seviyenin kendisini duygulandırdığını ifade ederek, "İnşallah daha iyilerini de yapacağız. Kızılelma, bir F-16 ile Solo Türk'le beraber uçuyor. İnşallah onun yerini de Hürjet, MMU alacak. Çok mutluyuz" dedi.

TEKNOFEST, bu yıl ilklere de sahne oldu. Bayraktar Kızılelma ve Solo Türk, gökyüzünde bir ilki gerçekleştirip birlikte uçuş yaparak TEKNOFEST ziyaretçilerini selamladı.

100'ÜNCÜ YILDA 3 ŞEHİRDE

TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in rekorlar kıra kıra ilerleyen, yarınlarımıza umut veren bir festival olduğunu söyledi. 2019'da 1 milyon 720 bin ziyaretçiyle dünya rekoru kırdıklarını hatırlatan Bayraktar, "TEKNOFEST 2023, 2,5 milyonu aşan ziyaretçiyle 'dünyanın en büyük organizasyonu' olarak tarihe geçti" dedi. Bayraktar şunları söyledi; "TEKNOFEST, bu milletin vicdanı, aydınlık geleceğimizin mimarı, tam bağımsız ve müreffeh yarınlarımızın teminatıdır. TEKNOFEST'i Cumhuriyetin 100. yılına yakışır bir şekilde Ankara'da ve istiklalimizin sembol şehri İzmir'de de düzenleyeceğiz."

Teknofest Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar; TB2, Kızılelma, Hürkuş, Aksungur, Atak, Gyrocopter, Gökbey, MB- 339NAT, S-70 Skorsky, BEL 429 Helikopter, Cesna, F-16 uçakları ile SoloTürk ve Türk Yıldızları pilotlarına da teşekkür etti.

TEKNOFEST'te bu yıl 41 ana yarışma, 102 farklı kategoride düzenlendi, 332 bin takım ve 1 milyondan fazla yarışmacı katıldı. 13 milyon TL'nin üzerinde ödül, 30 milyon TL'nin üzerinde malzeme desteği verildi.

BAYKAR'DAN GÖNÜLLERİ FETHEDEN HAREKET

Savunma sanayii şirketi Baykar, gönülleri fetheden bir harekette bulundu. Şirketin Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Twitter hesabından yaptığı paylaşıma göre, depremzede çocukları TEKNOFEST ile tanıştırdıklarını söyledi. Bayraktar paylaşımında, "Milli Teknoloji Hamlesi idealinin, Milli SİHA'larımızın öncü ismi Özdemir Bayraktar'ın vasiyetini yerini getirmek adına bu yıl da TEKNOFEST-2023'e 40 bin depremzede çocuğumuzu tüm masrafları Baykar'dan karşılanacak şekilde getirdik" dedi. Baykar Teknoloji, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölge için bugüne kadar toplam 1 milyar 855 milyon TL'lik yardım yapmıştı.