Güney Kore'den dev ‘metaverse' yatırımı: 187 milyon dolar harcayacak

Güney Kore hükumeti, ‘metaverse' evreninde iş yaşamına ilişkin projeler geliştirilmesini amaçlayan ulusal ‘metaverse' projesine 187 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Fonun; şehirlerin, eğitim sisteminin ve medyanın sanal dünyadaki endüstriyel büyümesini desteklemek için kullanılacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Güney Kore hükumeti, 'metaverse' evreninde iş yaşamına ilişkin projeler geliştirilmesini amaçlayan 'Expanded Virtual World (Genişletilmiş Sanal Dünya)' isimli ulusal 'metaverse' projesine 187 milyon dolar yatırım yapacağını açıkladı. Fonun; şehirlerin, eğitim sisteminin ve medyanın sanal dünyadaki endüstriyel büyümesini desteklemek ve ulusal projeyi tamamlamak için kullanılacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin CoinTelegraph'tan aktardığı habere göre; 187,7 milyon dolarlık sözleşme kapsamında, ulusal 'metaverse' projesinin gelişiminin hızlandırılması için "Güney Kore Bilim ve Gelecek Planlama Bakanlığı (ICT)" yetkilendirildi. Yeni projenin, içerik üreticiler ve yazılımcılara yarışmalar aracılığıyla 'metaverse' evrenini oluşturmaya yardımcı olacak fırsatlar sunacağının da altı çizildi.

SEUL, 'METAVERSE'E ADIM ATAN İLK ŞEHİR OLACAĞINI AÇIKLAMIŞTI

Öte yandan; geçen yılın Kasım ayında Güney Kore başkenti Seul, 3.3 milyon dolarlık bir yatırım planı kapsamında 'metaverse'e giriş yapacağını ve 'metaverse' dünyasına adım atan ilk şehir olacağını duyurmuştu. Projenin hayata geçirilmesinin ardından 'metaverse'te, Seul'a ilişkin çeşitli kamu hizmetleri ve kültürel etkinliklerin kullanıma sunulacağı bildirilmişti. Platformun ayrıca, 2026 yılında tam olarak faaliyete geçeceği dile getirilmişti.