Güney Kore, 2025'e kadar hizmete girecek uçan taksilerinin test uçuşlarına başladı

Güney Kore, 2025 yılına kadar hizmete girmesi planlanan uçan taksilerini başkent Seul'daki Gimpo Havalimanı üzerinde test etmeye başladı. Uçan taksilerin, büyük havaalanları ve Seul şehir merkezi arasındaki 1 saatlik seyahat süresini 20 dakikaya düşüreceği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Güney Kore, uçan taksilerini başkent Seul'daki Gimpo Havalimanı üzerinde test etmeye başladığını duyurdu. Yapılan deneme uçuşunda, Almanya merkezli Volocopter tarafından geliştirilen iki koltuklu bir model kullanıldı. Test uçuşunun başarıyla tamamlandığı kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin TRT Haber'den aktardığı habere göre; 2025 yılından itibaren hizmete girmesi planlanan uçan taksiler, büyük havaalanları ve Seul şehir merkezi arasında seyahat edecek. Geliştirilen araçlar, aradaki 1 saatlik yolculuk süresini 20 dakikaya düşürecek.

Diğer yandan; Seul'daki Incheon Uluslararası Havalimanı'ndan Seul'ün merkezine uçan taksiyle yapılacak bir seyahatin, 93 dolar olması bekleniyor. Geliştirilen uçan taksiler, pilotsuz olarak kullanılabiliyor. Volocopter, araçların dikey kalkış ve inişler için helikopter rotorlarıyla güçlendirildiğine işaret ediyor.