GTA 5'e aşı merkezleri eklendi: Kuyruk oluştu

Pfizer, oyun tutkunlarını COVID-19 aşısı olmaya teşvik etmek için Brezilya'da yeni bir iş birliği yaptı. ABD merkezli ilaç şirketinin Brezilya yönetimi, popüler video oyunu GTA 5'in çevrim içi modu için oluşturulan ve Latin Amerika'nın en büyük sunucusu olarak bilinen Cidade Alta'yla yeni bir anlaşmaya imza attı. Anlaşma kapsamında, GTA Online'a sanal aşı merkezleri eklendi. Oyuncular, aşı olmak ve oyun içerisinde verilen özel etiketi almak için merkezlerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Pfizer, oyun tutkunlarını aşı olmaya teşvik etmek için Brezilya'da yeni bir iş birliğine imza attı. ABD merkezli ilaç şirketinin Brezilya yönetimi, Grand Theft Auto 5'in (GTA 5) çevrim içi modu için oluşturulan ve Latin Amerika'nın en büyük özelleştirilmiş sunucusu olarak bilinen Cidade Alta'yla anlaşma yaptı. Yapılan anlaşma kapsamında sunucuda, aşı merkezleri kuruldu ve sanal olarak aşı olan oyunculara kola yapıştırılan özel bir etiket verilmeye başlandı. Oyuncular, aşı olmak ve oyun içerisinde verilen özel etiketi almak için merkezlerde uzun kuyruklar oluşturdu.

Bununla birlikte; anlaşma kapsamında, oyuna sağlıkçılar da yerleştirildi. Aşı uygulaması yapan bu oyuncuların, aşı merkezini ziyaret eden diğer oyuncuları COVID-19 aşısı hakkında gerçek hayattaki gibi bilgilendirdiği kaydedildi. Yetkililer, etkinliğin daha fazla insana yayılabilmesi için sosyal medyada da bir kampanya başlattı. Kampanya kapsamında; oyundaki aşı etiketli avatarların, sosyal ağlarda da paylaşılabileceği belirtildi.

Yaşanan gelişmenin ardından Pfizer, GTA Online sunucusu üzerinden yapılan teşvik etkinliğinin gerçek hayata yansımasını da takip etmeye başladığına işaret etti. Brezilya nüfusunun yüzde 60.04'ünün tam aşılı olduğu biliniyordu. Bir süre sonra bu rakamın, teşvik etkinliği sonrasındaki rakamlarla karşılaştırılacağı dile getirildi.

CİDADE ALTA, OYUNUN ÖZELLEŞTİRİLMİŞ SUNUCULARI ARASINDA YER ALIYOR

Diğer yandan; GTA Online, hem resmi sunuculardan hem de özelleştirilmiş sunucular üzerinden oynanabiliyor. Oyuncular, özelleştirilmiş sunucularda 'roleplay (rol yapma)' deneyimi yaşayabiliyor. Cidade Alta ise oyunun özelleştirilmiş sunucuları arasında yer alıyor. FIVEM gibi aracı uygulamalar aracılığıyla bağlanılabilen özelleştirilmiş sunucular, oyuncuların bazı meslek gruplarına üye olmalarına da imkan tanıyor.