Google'ın yapay zekası, iş görüşmelerine hazırlayacak! Cevapları analiz ediyor...

Google, kullanıcıların çeşitli rollerdeki iş görüşmelerine hazırlanmasına yardımcı olmak için “Mülakat Antrenmanı” isimli bir aracı kullanıma sunduğunu duyurdu. Google'ın yapay zekasını kullanan aracın, kullanıcılara iş görüşmelerinde sık sorulan soruları sorduğu ve gelen yanıtları analiz ettiği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, kullanıcıların çeşitli rollerdeki iş görüşmelerine hazırlanmasına yardımcı olmak için kendi geliştirdiği yapay zekayı kullanan "Mülakat Antrenmanı" isimli bir aracı kullanıma sunduğunu duyurdu. Bir internet sitesine entegre edilen aracın, kullanıcılara iş görüşmelerinde "Bize biraz kendinden bahset" gibi sık sorulan soruları sorduğu ve aldığı sesli veya yazılı yanıtları analiz ederek iyileştirilmesi gereken noktaları ortaya koyduğu belirtildi. Bu sayede kullanıcıların, çok fazla kullandıkları kelimeleri veya belirli bir konu hakkında konuşmak için daha fazla vakit ayırmaları gerekip gerekmediğini görebilecekleri ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; "Mülakat Antrenmanı", bünyesinde hem belli rollere özel sorular hem de daha genel mülakat soruları barındırıyor. Google, daha fazla adaya yardımcı olmak için aracı geliştirmeyi hedefliyor. Platform, şu anda yalnızca ABD'de kullanılabiliyor.

GOOGLE, KARİYER ODAKLI OPERASYONLARDA YAPAY ZEKAYA BAŞVURAN SON ŞİRKET OLDU

Öte yandan; Google, kariyer odaklı operasyonlarda yapay zekaya başvuran son şirket oldu. Son yıllarda yapay zekanın, işe alım süreçlerinde giderek daha fazla oranda kullanıldığı biliniyordu. Fakat bugüne kadar söz konusu teknoloji; daha çok potansiyel işe alım süreçleri için değil, şirketlerin adaylara uyguladığı seçim süreçlerinde tercih edilmişti.