Google'ın sade arayüzü değişiyor: Bilgi pencereleri gelecek

Google, arama motoru arayüzünde bilgi pencerelerini test etmeye başladı. Bilgi pencereleri arasında; hava durumu, trend haberler, dizi veya film önerileri, borsa, etkinlikler ve COVID-19 haberlerinin bulunduğu görüldü.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, kendi arama motorunda uzun yıllardır aynı arayüzü kullanıyor. Kullanıcılar, 'google.com' bağlantısına gittiklerinde oldukça sade bir sayfa tasarımı ile karşılaşıyor. Bu tasarımda, yalnızca arama çubuğu yer alıyor ve üst kısımdan, Gmail veya Google Görseller'e erişilebiliyor.

Aksam.com.tr'nin Ars Technica'dan aktardığı habere göre ise Google, arama motorunda arayüze bilgi pencereleri eklemeyi planlıyor. Bilgi pencereleri arasında; hava durumu, trend haberler, dizi veya film önerileri, borsa, etkinlikler ve COVID-19 haberleri bulunuyor. Kullanıcılar, bu pencerelerden birine tıkladığında bilgi kartı büyüyor ya da yeni bir arama ekranı yükleniyor.

Aynı zamanda, ekranın alt kısmında yer alan "İçeriği Gizle" seçeneğine tıklayarak bilgi pencereleri gizlenebiliyor. Google'ın yeni bilgi pencerelerini kesin olarak kullanıma sunup sunmayacağı henüz bilinmiyor.

GOOGLE, YILLARDIR SADE TASARIMIYLA RAKİPLERİNDEN AYRILIYOR

Öte yandan; Google'ın Yahoo ve Bing gibi rakipleri, oldukça karmaşık bir sayfa tasarımı kullanıyor. Google ise yıllardır oldukça sade ve minimal bir arayüzü tercih ederek rakiplerinden ayrılıyor. Bilgi pencereleri, Yahoo ve Bing gibi karmaşık olmasa da yeni özelliğin Google kullanıcılarını nasıl etkileyeceği hala belirsiz.