Google'dan yeni Rusya açıklaması: Ödemeleri durduruyor

ABD merkezli teknoloji devi Google, ödeme sistemindeki kesintiler nedeniyle Rusya'da PlayStore ve YouTube ödemelerini durdurduğunu açıkladı. Rusya'daki kullanıcıların, artık uygulama mağazasından uygulama veya oyun satın alamayacağı ve abonelikler veya uygulama içi satın alımlar için herhangi bir ödeme yapamayacağı belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, ödeme sistemindeki kesintiler nedeniyle Rusya'da 10 Mart'tan itibaren uygulama mağazası PlayStore'un faturalandırma sistemini durdurduğunu açıkladı. Yapılan hamlenin, ülkedeki bankalara uygulanan yaptırımlardan kaynaklandığı tahmin edildi. Rusya'daki kullanıcıların, artık uygulama mağazasından uygulama veya oyun satın alamayacağı ve abonelikler veya uygulama içi satın alımlar için herhangi bir ödeme yapamayacağının da altı çizildi. Teknoloji devi, Rus kullanıcıların ücretsiz uygulama ve oyunları indirmeye devam edebileceğine işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; konuya ilişkin açıklama, şirketin resmi internet sitesindeki 'Destek' sayfası üzerinden yapıldı. Halihazırda devam eden aboneliklerin kesintiye uğramayacağı, fakat biten aboneliklerin tekrar yenilenemeyeceği kaydedildi. Google, Rusya'daki geliştiricilere uygulamalarını ücretsiz hale getirmelerini veya abonelik hizmetlerini bir süreliğine devre dışı bırakmalarını tavsiye etti.

Benzer şekilde, Google çatısı altındaki video platformu YouTube da YouTube Premium ve 'Katıl' abonelikleri gibi tüm ücretli hizmetlerini Rusya'daki izleyiciler için askıya aldı. Ülkedeki içerik üreticilerin, ülke dışındaki izlenmelerden gelir elde etmeye devam edeceği bildirildi.

GOOGLE VE YOUTUBE, RUSYA'YA YÖNELİK BİRÇOK YAPTIRIM UYGULADI

Öte yandan; Google, Rusya'nın Ukrayna işgalinin başlangıcından bu yana uyguladığı reklam yaptırımlarının kapsamını genişleterek Rusya merkezli tüm reklam-verenler için reklam hizmetini durdurdu. YouTube da daha önce, devlet destekli Rus medya platformu Russia Today (RT) ve diğer medya kuruluşlarının gelirlerini durdurmuştu. Platform ayrıca, Avrupa genelinde bu medya kuruluşlarının kanallarına erişimi engellemişti. Google da bu kuruluşların internet sitelerini arama sonuçlarından çıkarmıştı.