Google'dan çok konuşulacak özellik! Horlamayı tespit edecek...

Google, sağlık araştırmaları platformu “Google Health Studies” için yayınladığı yeni bir güncellemede test aşamasında olan bir özelliğe de yer verdi. Henüz yalnızca Google çalışanları tarafından kullanılabilen özelliğin, kişilerin gece horlayıp horlamadığını tespit edebileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, sağlık araştırmaları platformu "Google Health Studies" için yayınladığı yeni bir güncellemede test aşamasında olan bir özelliğe de yer verdi. Henüz yalnızca Google çalışanları tarafından kullanılabilen ve esasında standart kullanıcılar için geliştirilen özelliğin, kullanıcılar uyurken ses analizi yaparak horlama ve öksürme gibi sesleri birbirinden ayırt edebildiği ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin 9to5mac'ten aktardığı habere göre; yeni öksürme ve horlama algoritmaları, doğrudan Android cihazlarda çalışacak. Ses analizi yapabilen özellik, kişilerin gece uykuda horlayıp horlamadığını tespit ederek kullanıcılara buna ilişkin bilgi sunacak. Bu sayede kullanıcılar, uyku kaliteleri ile ilgili ayrıntılı bilgiye erişebilecek. Özellik, kullanıcı gizliliğini de koruyacak.

ÖZELLİK, ŞU AN YALNIZCA GOOGLE PIXEL CİHAZLARDA ÇALIŞIYOR

Öte yandan, güncel olarak yalnızca Google Pixel akıllı telefonlarda kullanılabilen özelliğin ne zaman yaygın kullanıma açılacağı henüz bilinmiyor. Şirketin, yeni özelliği akıllı telefonlar yanında akıllı saatlerde de kullanıma sunabileceği tahmin ediliyor.