Google'dan telif için yeşil ışık

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na sunum yapan Google yöneticileri “TBMM'nin yapacağı her düzenlemeye saygı duyuyor ve uyacağımızı belirtiyoruz” dedi.

Google yöneticileri, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na üst düzey bir heyetle katılarak sunum gerçekleştirdi. Türkiye'de bir ilk niteliği taşıyan toplantıyı açan Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı Hüseyin Yayman, emek hırsızlığının önüne geçilmesine vurgu yaptı, "Avrupa normlarında olduğu gibi burada da haberin telif içermesi gerekiyor" diye konuştu.

Komisyonda sunum yapan Google yetkilisi ise dijital telif görüşmeleri için yeşil ışığı yaktı. Google Hükümetle İlişkiler ve Kamu Politikası Birimi Müdür Duygu Yücesoy, "Tüm paydaşlarımız ile masaya oturmaya hazırız, görüşmeye hazırız" dedi.

'SAYGIYILIZ' MESAJI

Google Reklamcılık ve Pazarlama Hükümetle İlişkiler Başkanı Tolga Sobacı ise "Google olarak TBMM'nin yapacağı her düzenlemeye saygı duyuyor ve uyacağımızı belirtiyoruz" ifadelerini kullandı. Google LLC ve Google Bilgi Teknolojileri Limited Şirketi avukatlarından Gönenç Gürkaynak da "Türkiye'deki ekosistemle ilgili olarak TBMM'nin elindeki bilgiler ne olacaksa ona dair bir fikir edinip, buna göre katkı sunabildiğimiz bir yapının sonucu olan mevzuata razıyız" dedi.