Google'dan Rusya kısıtlaması: O siteyi arama sonuçlarından çıkardı

Google, Rusya'nın devlet güdümlü yayın kuruluşu ‘Russia Today'in (RT) internet sitesini arama sonuçlarından çıkardığını açıkladı. Google Küresel İşler Sorumlusu Kent Walker, konuya ilişkin açıklamasında “Bu olağanüstü krizde, yanıltıcı bilgi vermeye yönelik kampanyaları engelleyebilmek adına olağanüstü önlemler almamız gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, arama motorunda Rusya'nın devlet güdümlü yayın kuruluşu 'Russia Today'in (RT) internet sitesini arama sonuçlarından çıkardığını açıkladı. Konuya ilişkin açıklama yapan Google Küresel İşler Sorumlusu Kent Walker, "Bu olağanüstü krizde, yanıltıcı bilgi vermeye yönelik kampanyaları engelleyebilmek adına olağanüstü önlemler almamız gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Russia Today Yazı İşleri departmanının vekil müdürü Anna Belkina ise açıklamasında "Batılı şirketler, tarihsel olarak kuşattıkları kitlelerinin farklı bir ses duymasından ve değişik bir perspektif görmesinden korkuyor" ifadelerine yer verdi. RT ve Sputnik'in, ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından "Rusya'nın dezenformasyon ve propaganda ekosisteminin iki kritik parçası" olarak nitelendirildiği biliniyordu.

GOOGLE, DAHA ÖNCE DE BENZER BİR HAMLE YAPMIŞTI

Öte yandan; Google, daha önce de Rus devlet medyasının kendi çatısı altındaki video platformu YouTube'a reklam vermesini ve platformun bazı özelliklerini kullanmasını yasaklamıştı. Apple da "RT" ve "Sputnik" uygulamalarına Rusya dışından erişimi kısıtlamıştı. Şirket ayrıca, kısa bir süre önce Rusya'daki ürün satışlarını durdurduğunu açıklamıştı.