Google'dan oyun tutkunlarını sevindiren Steam açıklaması

Google, kısa bir süre önce gerçekleştirilen ‘Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda oyun platformu Steam'in seçili Chromebook dizüstü bilgisayarlara geleceğini açıkladı. Platformun, kullanıma sunulmadan önce Chrome OS işletim sisteminde test edileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, kısa bir süre önce gerçekleştirilen 'Oyun Geliştiricileri Konferansı'nda oyun platformu Steam'in seçili Chromebook dizüstü bilgisayarlara geleceğini açıkladı. Steam'in Chrome OS işletim sistemi için hazırlanan kullanıma hazır bir test versiyonunun, seçili Chromebook'larda yayınlanacağı ifade edildi. Şirket, konuya ilişkin detaylı bilgi paylaşımında bulunmadı. Fakat potansiyel oyuncular, henüz yayınlanmamış olan bir Chromebook topluluk gönderisine yönlendirildi.

Aksam.com.tr'nin Engadget'tan aktardığı habere göre; en son Şubat ayında, Steam'in desteklediği donanımlar sızdırılmıştı. Bu donanımlar arasında; Acer'ın Spin 713'ün de içlerinde bulunduğu 3 adet Chromebook modeli, ASUS Chromebook CX9, ASUS Flip CX5, HP Pro c640 G2 ve henüz adı bilinmeyen bir Lenovo modeli yer alıyordu. 11. nesil Intel Core i5 ve daha yeni nesil işlemciler ile en düşük 7 GB RAM kapasitesine sahip cihazların Steam'i destekleyeceği belirtilmişti.

Chromebook'lara gelecek Steam desteğinin, Android oyunları ve bulut tabanlı oyun platformlarındaki içeriklerden sıkılan kullanıcıları memnun edebileceği tahmin edildi.