Google'dan dev siber güvenlik adımı: O şirketi satın alıyor

Google, siber güvenlik şirketi Mandiant'ı 5.4 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağını duyurdu. Yapılan anlaşma, Google'ın 2012 yılında Motorola Mobility'yi satın almasından bu yana yaptığı en büyük satış anlaşması oldu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, siber güvenlik şirketi Mandiant'ı 5.4 milyar dolarlık bir anlaşmayla satın alacağını duyurdu. Mandiant'ın, ABD'deki federal kurumlar ve işletmeleri önemli oranda etkileyen SolarWinds siber saldırısının detaylarını ilk ortaya çıkaran firma olduğu biliniyordu.

Anlaşma, Google'ın bugüne kadar yaptığı en büyük ikinci satış anlaşması oldu. İlk sırada ise Motorola Mobility yer alıyordu. Şirket, Motorola Mobility'yi 2012 yılında 12.5 milyar dolara bünyesine katmıştı. Listenin üçüncü sırasında, Google'ın 2014 yılında 3.2 milyar dolara satın aldığı akıllı ev ürünleri üreticisi Nest'in yer aldığı görüldü.

Aksam.com.tr'nin CNBC'den aktardığı habere göre; Google, bulut bilişim departmanını güçlendirmek için Mandiant'ı bu departmana entegre edecek. Mandiant'ın operasyonları, tehdit algılama ve siber güvenlik danışmanlığı hizmetleri de içeren bir uçtan uca siber güvenlik paketi oluşturmak için Google Cloud'a dahil edilecek.

SATIŞ İŞLEMLERİ, BU YIL İÇERİSİNDE TAMAMLANACAK

Google, Mandiant için hisse başına 23 dolar ödeyecek. Yasal düzenlemelere ilişkin onaylar alındıktan sonra satış işlemleri, bu yılın sonlarına doğru tamamlanacak.