Google'dan bomba özellik! Gmail'e kargo takibi geliyor!

Özellikle kış aylarında artan alışveriş çılgınlığı nedeniyle online olarak milyonlarca sipariş veriliyor. Google da satın alınan ürünlerin takibinin daha kolay yapılabilmesi için Gmail uygulamasına kargo takip sistemi getiriyor. Kullanıcılar, kendilerine gönderilen mail üzerinden kargolarının nerede olduğunu kolayca öğrenebilecek.

Aksam.com.tr

Muhammed Fatih Karabulut

Google, kargo takibini daha kolay bir hale getirecek yeni özelliğini duyurdu. Son yıllarda artan e-ticaret hacmi ve online alışveriş çılgınlığı kargoların da yoğun olarak çalışmasına neden oluyor. Google da kullanıcılar ile kargo firmaları arasındaki bağı daha kolay bir hale getirecek kargo takip sistemini Gmail'e getiriyor.

GMAİL ÜZERİNDEN KARGO TAKİBİ

Gmail, zamandan tasarruf etmenize ve tüm gönderilerinizden haberdar olmanıza yardımcı olacak yeni özelliğini blog yazısı üzerinden paylaştı. Önümüzdeki haftalarda Gmail, doğrudan mail kutunuzda kargo takibi ve teslimat bilgilerinin basit ve yararlı bir görünümünde gözükmesini sağlayacak güncellemeyi yayınlayacak.

Takip numarası olan siparişler için Gmail, mevcut teslimat durumunuzu gelen kutusu listesi görünümünüzde ve bireysel e-postaların üst kısmındaki bir özet kartında belirgin bir şekilde gösterecek.

Paket takibi güncellemeleri doğrudan gelen kutusunda veya Gmail ayarlarından alınacak. Gmail, takip numarasını kullanarak sipariş durumlarını otomatik olarak arayacak ve bunları gelen kutusunda gösterecek.

Ayrıca mailde, kargonun gecikip gecikmeyeceği ile ilgili bilgilendirme de yapılacak. Mailde aktif olarak bir gecikme etiketi gösterecek ve gelen kutusunun en üst kısmında bu bilgi paylaşılacak.