Google yöneticisi korkuttu: Kıyameti yapay zeka getirecek

Google'ın Ar-Ge tesisi Google X'in eski işletme müdürü Mo Gawdat, yapay zeka teknolojilerinin gelecekte Terminator filmlerindeki gibi insanlığı tehdit eder hale geleceğinden emin olduğunu söyledi.

Yapay Zeka geliştirme tesisi X Development, eski adıyla Google X'in eski yöneticisi Mo Gawdat, yapay zeka çalışmalarının korkutucu olduğunu söyledi. Terminator filmlerindeki Skynet gibi insanlığın sonunu getirecek bir yapay zekaya vurgu yapan Gawdat, küçük bir topu alıp tutan robot kollar geliştirdiklerini anlattı. Ancak Gawdat, bu robot kolların topu sanki araştırmacılara gösteriş yapıyormuş gibi bir hareketle gösterdiğini söyledi. Google X'in eski yöneticisi, bu yapay zeka örneği için, "Aniden bu durumun aslında korkutucu olduğunu fark ettim. Gerçek şu ki, biz Tanrı'yı yaratıyoruz" dedi.

Mo Gawdat, onu en çok korkutan şeyin makinelerin insanlara kıyasla çok daha hızlı öğrenmesi olduğunu belirtti. Mısırlı girişimci, algoritmaların sadece birkaç günde istenilen şeyleri öğrendiğini söyledi. Bu konuda, yapay zekayı çocuklarla kıyaslayarak, "Çocukların iki yılda yapacağı şeyi yapıyorlar" dedi. Gawdat'a göre, bir makine üstünlüğü kıyameti kaçınılmaz görünüyor.

IRKÇILIK BİLE YAPIYORLAR

Gawdat, "Mevcut AI teknolojisi yanlış yönetimlerle insanlara zarar verebiliyor. Örneğin, Çin kontrolündeki Hong Kong, vatandaşlarını denetlemek, ifade özgürlüğünü sınırlamak için yüz tanıma kullanıyor. Belki de en büyük sorun, yapay zekanın onu oluşturan kişinin önyargısını yansıtması. Bu nedenle birçok AI algoritması ırkçılık yapabiliyor" dedi.