Google, yıllık geliştiriciler konferansının tarihini açıkladı: Android 13 tanıtılabilir

Google, her yıl düzenlediği ‘I/O' geliştiriciler konferansının bu yıl 11-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Android 13'ün deneme sürümünün tanıtılması beklenen etkinliğin, “io.google” ve YouTube üzerinden çevrim içi olarak izlenebileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, her yıl düzenlediği 'I/O' geliştiriciler konferansının bu yıl 11-12 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirileceğini açıkladı. Tamamen sanal olarak hayata geçirilecek olan etkinliğin, "io.google" ve YouTube üzerinden çevrim içi olarak izlenebileceği ifade edildi. İddialar, Google'ın etkinlikte geçen ay ön izlemesi paylaşılan Android 13 işletim sistemini tanıtabileceğine ve yeni güncelleme için bir deneme sürümü yayınlayabileceğine işaret etti.

Aksam.com.tr'nin 9to5Google'dan aktardığı habere göre; Google CEO'su Sundar Pichai ve şirket geliştiricileri, 11 Mayıs'ta bir açılış konuşması gerçekleştirecek. Bu konuşma da dahil etkinliğin büyük bir bölümü, her yıl olduğu gibi Kaliforniya'daki Shoreline Amfi Tiyatrosu'nda hayata geçirilecek. İçlerinde büyük oranda Google çalışanlarının bulunacağı sınırlı bir izleyici kitlesi, etkinliğe fiziksel olarak katılım sağlayacak.

Fakat etkinlik, herkesin takip edebilmesi için çevrim içi platformlarda da ücretsiz olarak yayınlanacak. Canlı yayının ardından Google, daha önceden kaydedilen Chrome, web ve Android gibi ana başlıklara ilişkin gelişmelerin bulunduğu içerikleri çevrim içi olarak kullanıma sunacak.