Google ve Microsoft, bilanço çıkardı! Gelirler, beklentinin altında kaldı...

Google'ın çatı şirketi Alphabet ve Microsoft, kısa bir süre önce 2022 yılının ikinci çeyreğine ilişkin mali raporu yayınladı. Rapora göre, her iki şirket de söz konusu çeyrekte beklenenden daha düşük gelir elde etti. Alphabet, ikinci çeyrek için 69,7 milyar dolarlık gelir bildirirken Microsoft'un ikinci çeyrek geliri, 51,87 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Google'ın çatı şirketi Alphabet ve yazılım devi Microsoft, kısa bir süre önce 2022 yılının ikinci çeyreğine ilişkin mali raporunu yayınladı. Rapora göre, her iki şirket de söz konusu çeyrekte beklenenden daha düşük gelir elde etti. Google'ın çatı şirketinin ikinci çeyrek geliri, 69,7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Analistlerin beklentileri ise 69,9 milyar dolar seviyesindeydi. Diğer yandan; şirketin net kârı, 16 milyar dolar olarak bildirildi. Geçen yılın aynı döneminde Alphabet, 18,5 milyar dolar net kazanç elde etmişti.

Aksam.com.tr'nin Forbes'dan aktardığı habere göre, Alphabet'in reklam geliri ise ikinci çeyrekte 56,29 milyar dolardı. Bu gelir, 56,14 milyar dolarlık beklentinin bir miktar üzerinde kaldı. Şirket; bilançodaki olumsuz sonuçları enflasyona, reklam-veren sayısındaki düşüşe ve ekonomik durgunluğa bağladı. Temmuz ayı başlarında CEO Sundar Pichai, Alphabet'in aynı gerekçelerle bu yıl işe alımları azaltacağını açıklamıştı.

MICROSOFT DA GOOGLE GİBİ İŞ GÜCÜNÜN BİR KISMINI AZALTMAYI PLANLIYOR

Öte yandan; Microsoft, yılın ikinci çeyreğinde 51,87 milyar dolar gelir elde etti. Analistlerin beklentileri ise 52,44 milyar dolar seviyesindeydi. Şirket; reklam-veren harcamalarındaki düşüşleri, değişen döviz kurlarını, tedarik zincirindeki sorunları ve Rusya-Ukrayna savaşını gelirin beklentilerin altında kalmasına gerekçe olarak gösterdi. Microsoft'un video-oyunu biriminin, satışlarda geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7'lik bir düşüş görmesi de dikkat çekti.

Microsoft da Google'a benzer şekilde toplam iş gücünün belli bir kısmını azaltmaya yönelik hamleler yapmıştı.