Google Street View nedir, nasıl kullanılıyor?

Google'ın gelişmiş özelliklerinden biri olan Google Street View ile istediğiniz sokağı, şehri hatta ülkeyi görme imkanı sağlıyor. İlk defa gidilecek bir yer olduğu zaman çevreyi tanıma açısından vatandaşlar, Google Street View kullanabiliyor. Google Street View!in ilk yayınlanma tarihi 2007 olmuştur.

Gelişmiş kullanıcı özellikleri sunan Google Street View, kamuya açık alanlarda çekilen görüntülerle, o bölgelerin görülmesini sağlıyor. İlk olarak 2007 yılından ortaya çıkan Google Street View, şehirlerde başlayarak kırsal alanlara kadar yayılmıştır.

GOOGLE STREET VİEW NEDİR, NASIL KULLANILIR?

Google’ın 360 derecelik panoramik görüntüleriyle oluşturduğu harita hizmeti Google Street View, Türkiye’deki kullanıcılara sunuldu. Hem web hem de mobil platformlarda kullanıma açılan özellik, web’de Google Haritaların içinde, mobilde ise Street View isminde ayrı bir uygulama olarak yer alıyor. Bu uygulama ile kullanıcılar Türkiye’nin büyük bir bölümünün sokaklarını sanal ortamda yani sanki ordaymışçasına gezme şansı veriyor.

STREET VİEW ARABASI

Sokak görünümü arabası olarak geçen Street View arabası, 2007 yılında ABD’de yaptığı ilk lansmanın ardından yedi kıtada gidebildiği bütün ülkelerde hizmet veriyor. Girebildiği cadde ve sokaklarda 360 derecelik panoramik fotoğraflar kaydeden bu araba Google’ın en çok kullandığı araç.

ÇALIŞANLAR SOKAK SOKAK GEZİYOR

Diğer araç ise Street View arabası’nın giremediği yerlerde insan gücünün kullanıldığı sırt çantalı bir kamera sistemi. “Street View Gezgin Arabası” olarak geçen bu teknoloji, sırt çantası şeklinde olup üst kısmına takılı bir kameraya sahip 18 kilogramağırlığında 15 kameralı bir kamera sistemi. Bu kamera teknolojisi ilk olarak Arizona’nın sarp kayalıklarında kullanıldı.