Google, Play Store politikalarını güncelledi! Eski uygulamalar tarih oluyor...

Google, güncelliğini yitiren Android uygulamalarını platformdan kaldıracak olan yeni Play Store politikalarını duyurdu. Yeni Google Play Store politikalarının, uygulama mağazasını çok daha güvenli bir hale getirmeyi hedeflediği belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, Play Store politikalarını güncellediğini duyurdu. Uygulama mağazasını daha güvenli bir hale getirmeyi hedefleyen yeni politikalar kapsamında, eski ve güncel olmayan uygulamaların mağazada gösterilmeyeceği ifade edildi. Google; Android kullanıcılarının, yeni politikalar sayesinde en güncel güvenlik özelliklerine sahip olmayan eski uygulamalara maruz kalmayacağına ve böylece kötü niyetli yazılımlardan korunacağına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Google Play Store, artık programlama arayüzü en son Android işletim sistemi güncellemesinden 2 yıldan daha fazla bir süre önce oluşturulan uygulamaları gizlemeye başlayacak. En yeni nesil cihazlara ve Android sürümlerine sahip kullanıcılar, bu uygulamalara erişemeyecek ve indiremeyecek.

Yeni hamle; en yeni cihazlara ve Android sürümlerine sahip olan kullanıcıların, bu cihaz ve sürümlerdeki güvenlik özelliklerini desteklemeyen uygulamaları indirip kullanmasının önüne geçmeyi hedefleyecek. Yeni politikalar, 1 Kasım 2022'den itibaren yürürlüğe girecek. Bu süreçte, büyük olasılıkla Android 13 işletim sistemi sürümünün kararlı versiyonu da kullanıma sunulmaya başlanacak.

GOOGLE, GELİŞTİRİCİLERE 6 AYLIK BİR EK SÜRE TANIYACAK

Öte yandan; yeni politikaların, Android 12 işletim sistemi sürümünde de geçerli olması bekleniyor. Bu nedenle; uygulama geliştiricilerinin, kendi uygulamalarının Google Play Store'da gözükebilmesi için en son Android sürümünün güvenlik özelliklerini desteklediğinden emin olması gerekiyor. Google, geliştiricilerin 1 Kasım'a kadar yeni politikaların gerekliliklerini yerine getirmesini bekliyor. 1 Kasım'a kadar yeni politikaya uyum sağlanamaması durumunda ise geliştiricilere 6 aylık bir ek süre tanınıyor.

Paylaşılan diğer bilgilere göre; yeni güncelleme sonrası, güncelliğini yitiren uygulamalara yalnızca eski bir Android sürümünden erişilebilecek. Ayrıca daha önce bu uygulamalardan birini indirmiş olan kullanıcılar da ilgili uygulamayı yeniden yükleyebilecek ve kullanabilecek.