Google Pixel Watch ve Pixel Buds Pro tanıtıldı! İşte tüm özellikleri...

Google, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği “I/O 2022” etkinliğinde merakla beklenen ‘Pixel Watch' akıllı saati ve ‘Pixel Buds Pro' kablosuz kulaklık modelini tanıttı. Apple'ın AirPods Pro kulaklığına rakip olması beklenen Google Pixel Buds Pro, 199 dolarlık bir fiyat etiketiyle geldi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği "I/O 2022" etkinliğinde yeni Android 13 işletim sistemi sürümü ile birlikte merakla beklenen 'Pixel Watch' akıllı saati ve 'Pixel Buds Pro' kablosuz kulaklık modelini de tanıttı. Google Pixel Watch'un tüm özellikleri henüz paylaşılmadı. Fakat cihazın, WearOS işletim sistemi kullanan diğer akıllı saatler gibi adım sayacağı, nabız ölçeceği ve bildirimler göndereceği ifade edildi.

Hangi sensörlere sahip olacağı ve hangi işlemciyi kullanacağı henüz bilinmeyen Pixel Watch, iOS işletim sistemli ve Android 8.0 ve öncesi sürümleri kullanan telefonlarla uyumlu olmayacak. FitBit ürünleri ile sorunsuz bir şekilde çalışacağı ifade edilen cihaz ile Google Home ürünleri de uzaktan kontrol edilebilecek.

GOOGLE PIXEL BUDS PRO, CANLI ÇEVİRİ YAPABİLECEK

Google, yeni nesil kablosuz kulaklık modeli 'Pixel Buds Pro'da ise ses deneyimini bir üst seviyeye taşıdığına işaret etti. Kulaklığın, çok noktalı bağlantı teknolojisi sayesinde birden fazla cihaza bağlanabileceği belirtildi. Aktif gürültü önleme (ANC) özelliğine sahip olan cihaz, ayrı bir 'Şeffaflık Modu' ile de geldi. 'Şeffaflık Modu'nun, kullanıcıların çevrede olan bitene hakim olmasını mümkün kılacağı ifade edildi.

Google Asistan yardımıyla iki düzineden fazla dilde canlı çeviri yapabilecek olan kulaklıklar, 199 dolarlık bir fiyat etiketiyle görücüye çıkarıldı. Şirket, ürünün 21 Temmuz'dan itibaren raflardaki yerini alacağını dile getirdi. Cihazın, akıllı ev sistemlerinin Google Asistan aracılığıyla uzaktan kontrolünü de mümkün kılacağı belirtildi. Pixel Buds Pro'yu kulağa tam oturması için özel olarak tasarladıklarını ifade eden Google Donanım Şefi Rick Orterloh, kulaklığa ilişkin açıklamasında "Şu ana dek tasarladığımız en iyi mobil ses donanımı" ifadelerine yer verdi.