Google, o listeye yeni maddeler ekledi! Arama sonuçlarından kaldıracak...

Google, arama sonuçlarından kaldırılması talep edilebilecek kişisel verilerin yer aldığı listeye yeni maddeler ekledi. Bu kapsamda artık kimlik fotoğrafı, telefon numarası ve adres bilgilerinin de Google arama sonuçlarından kaldırtılabileceği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, arama sonuçlarından kaldırılması talep edilebilecek kişisel verilerin yer aldığı listeye yeni maddeler eklediğini duyurdu. Şirket; halihazırda kredi kartı, banka hesabı bilgileri, el imzası, resmi kayıtlar ve kimlik numarası gibi bilgiler içeren bağlantıların arama sonuçlarından kaldırılmasına yönelik talepleri kabul ediyordu. Yapılan yeni düzenleme ile bu maddeler arasına telefon numarası, adres, kimlik fotoğrafı, e-posta adresi ve giriş bilgilerinin yer aldığı internet siteleri de eklendi. Bu kapsamda artık kimlik fotoğrafı, telefon numarası ve adres bilgilerinin de Google arama sonuçlarından kaldırtılabileceği kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığo habere göre; belirli kişisel bilgilerini arama sonuçlarından kaldırtmak isteyen kullanıcılar, Google'ın 'Destek' sayfası üzerinden talep gönderebiliyor. Bunun üzerine Google, ilgili prosedürü tamamladıktan sonra o bilgilerin yer aldığı bağlantıları arama sonuçlarından kaldırıyor.

SONUÇLARDAN KALDIRILAN BİLGİLERE, GOOGLE ÜZERİNDEN ERİŞMEK MÜMKÜN OLMUYOR

Fakat belirli bağlantıların Google arama sonuçlarından kaldırılması, o bağlantıdaki bilgilerin tamamen internetten silindiği anlamına gelmiyor. İlgili bilgiler, bağlantı içerisinde yer almaya devam ediyor. Ancak doğrudan bağlantıya tıklanmadığı sürece, Google üzerinden o bilgilere erişmek mümkün olmuyor. Bu da bilgilere erişen kişi sayısını önemli oranda azaltıyor.