Google, o iki uygulamayı birleştiriyor! Rekabeti güçlendirecek...

Google, kendi çatısı altındaki ‘Meet' ve ‘Duo' uygulamalarını birleştireceğini duyurdu. Bu kapsamda, Google Meet'in tüm özelliklerinin Google Duo'ya entegre edileceği ve uygulamanın adının ‘Google Meet' olarak değiştirileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, kendi çatısı altındaki 'Meet' ve 'Duo' uygulamalarını birleştireceğini açıkladı. Tek bir platform üzerinde birleşecek olan iki uygulamanın, 'Google Meet' adını taşıyacağı ifade edildi. Yeni platformun, her iki platformun da özelliklerini bünyesinde barındıracağı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; alınan yeni karar kapsamında Google Meet uygulaması, Google Duo'ya entegre edilecek. Google Duo, aldığı yeni bir güncellemeyle Google Meet'in tüm özelliklerini bünyesinde barındırmaya başlayacak. Yılın ilerleyen dönemlerinde de uygulamanın adı 'Google Meet' olarak değiştirilecek. Mevcut 'Meet' uygulamasının adı ise 'Meet Original' şeklinde değişikliğe uğrayacak ve bu uygulama, kademeli olarak kullanımdan kaldırılacak.

GOOGLE MEET, PANDEMİ DÖNEMİNDE POPÜLARİTE KAZANMIŞTI

Öte yandan; dünya geneline yayılan COVID-19 salgınına bağlı olarak yapılan sosyal izolasyon ve karantina çalışmaları, birçok kullanıcının Google Meet gibi görüntülü görüşme platformlarına yönelmesine sebep olmuştu. Bu yüzden; toplu görüntülü görüşmelerin de yapılabildiği uygulama, pandemi sürecinde önemli bir popülarite kazanmıştı. Fakat bu durum, yalnızca ikili görüşmeleri mümkün kılan Google Duo gibi uygulamaların gölgede kalmasına neden olmuştu. İki platformu tek bir çatı altında birleştirecek olan uygulamanın; Google'ın WhatsApp, Zoom ve FaceTime gibi uygulamalarla olan rekabetini güçlendirebileceği tahmin edildi.