Google, merakla beklenen ürünü için tanıtım videosu paylaştı! Canlı çeviri yapıyor...

Google, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği “I/O 2022” etkinliğinin sonunda merakla beklenen artırılmış gerçeklik gözlüğü için kısa bir tanıtım videosu paylaştı. Google Translate yazılımını kullanacak olan gözlüğün, canlı çeviri yapabileceği görüldü.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, kısa bir süre önce gerçekleştirdiği "I/O 2022" etkinliğini merakla beklenen artırılmış gerçeklik gözlüğü için hazırladığı kısa bir tanıtım videosuyla sonlandırdı. Çeviri özelliklerini merkezine alan gözlüğün, eş zamanlı çeviri yapabilmek ve dil bariyerini ortadan kaldırmak için Google Translate yazılımını kullanacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; yeni gözlüğün, şirketin uzun süredir üzerinde çalıştığı "Iris" projesinin bir parçası olup olmadığı net bir şekilde belirtilmedi. Teknoloji devi, ürünün çıkış tarihine ilişkin de herhangi bir bilgi paylaşımında bulunmadı. Gözlüğün, şeffaf camlı bir tasarımla geleceği ve bu sayede kullanıcıların birbiriyle göz teması kurmasını sağlayarak daha doğal bir iletişim deneyimini mümkün kılacağı ifade edildi.

GOOGLE, TANITIM VİDEOSUNDA GÖZLÜĞÜN ÇEVİRİ KABİLİYETLERİNİ SERGİLEDİ

Tanıtım videosunda İngilizce konuşan bir kullanıcının, gözlük sayesinde Mandarince konuşan başka bir kullanıcıyla eş zamanlı iletişim kurabildiği görüldü. Her iki kullanıcı da akıllı gözlükler sayesinde diğer kullanıcının konuşmasının canlı çevirisini görebiliyordu. Videoda ayrıca, söz konusu teknolojiyi uzun süredir beklediği için mutluluk duyan işitme engelli bir kullanıcıya da yer verildi.