Google, McLaren'a sponsor oldu: Chrome ve Android logoları yarış arabalarına geliyor

Google, OnePlus ile yaptığı iş birliği 2020 yılının Mayıs ayında sona eren McLaren ile yeni bir sponsorluk anlaşması yaptı. Yapılan anlaşma kapsamında Google, McLaren Formula 1 takımı ve McLaren MX Extreme E takımının resmi sponsoru oldu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, OnePlus ile yaptığı iş birliği 2020 yılının Mayıs ayında sona eren McLaren ile yeni bir sponsorluk anlaşması yaptı. Yapılan anlaşma kapsamında Google, McLaren Formula 1 takımı ve McLaren MX Extreme E takımının resmi sponsoru oldu. McLaren'ın, iş birliğinin bir parçası olarak operasyonlarında 5G desteği olan Android cihazlar ve Chrome internet tarayıcısını kullanacağı belirtildi. Bu operasyonların; sürücüleri ve takımı desteklemek için yapılan yarışlar, antrenmanlar ve eleme karşılaşmalarını içerdiğinin de altı çizildi.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; Mclaren, sponsorluk anlaşması kapsamında MCL36 Formula 1 yarış arabalarının ve 58 numaralı McLaren MX Extreme E yarış arabasının motor kapağına ve jant kapaklarına Android ve Chrome logoları ekleyecek. 2022 Formula 1 sezonundaki McLaren Formula 1 takımı sürücüleri Lando Norris ve Daniel Ricciardo'nun kaskları ve yarış kıyafetlerinde de Android ve Chrome logoları yer alacak.

Aynı logolar, 2022 Island X Prix'nin McLaren MX Extreme X takımı sürücüleri Emma Gilmour ve Tanner Foust'un yarış kıyafetlerinde de kullanılacak.