Google, kullanıcılarını uyardı! Bu uygulamayı telefonunuzdan silin...

ABD merkezli teknoloji devi Google, kullanıcılarını “Craftsart Cartoon Photo Tools” isimli fotoğraf düzenleme uygulamasını telefonlarından silmeleri için uyardı. Açıklamanın hemen ardından uygulama, Google Play Store'dan da kaldırıldı.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, kısa bir süre önce kullanıcılarını "Craftsart Cartoon Photo Tools" isimli fotoğraf düzenleme uygulamasını telefonlarından silmeleri için uyardı. Açıklamayı takiben uygulama, Google Play Store uygulama mağazasından da kaldırıldı. Şirket, uygulamanın topladığı kişisel verileri bir Rus sunucusuna aktardığını tespit ettiğine işaret etti.

Aktarılan detaylara göre; Google, ilk olarak uygulamanın arka plan trafiğinden şüphelendi. Bunun üzerine; Google Play Store, konuyla ilgili detaylı bir inceleme başlattı. İncelemenin ardından şirket, uygulamada "Facestealer" isimli bir truva atına rastladı.

GOOGLE, UYGULAMAYI ACİLEN KALDIRMAYA DAVET EDİYOR

Paylaşılan diğer bilgilere göre; bilgisayar korsanları, söz konusu yazılım sayesinde kullanıcılara ait kart bilgileri, özel konuşmalar ve sosyal medya hesap şifrelerine erişim sağlayabiliyor. Daha sonra bu veriler, uygulama tarafından bir Rus sunucusuna aktarılıyor. Google, yayınladığı çağrı ile kullanıcıları uygulamayı acilen telefonlarından kaldırmaya davet ediyor.