Google, iOS'in sevilen özelliğini Play Store'a getirdi! Veri kontrolü mümkün olacak...

Android uygulamalarındaki veri güvenliğine ilişkin endişeleri hedef alan Google, iOS'in sevilen bir özelliği PlayStore'da kullanıma sundu. Google tarafından geliştirilen yeni özellik sayesinde kullanıcıların artık, uygulamaların hangi verilerini ne amaçla kullandıklarını görebileceği ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Android işletim sistemi için geliştirilen uygulamalardaki veri güvenliğine ilişkin endişeleri hedef alan Google, iOS'in sevilen bir özelliğini PlayStore'da kullanıma sundu. Google tarafından geliştirilen yeni özellik sayesinde kullanıcıların artık, uygulamaların hangi verileri ne amaçla kullandığını görebileceği ifade edildi. Yeni özellik kapsamında, uygulama mağazası PlayStore'daki uygulamalara yeni bir "Veri Güvenliği" sekmesi eklendi.

Aksam.com.tr'nin Android Authority'den aktardığı habere göre; "Veri Güvenliği" sekmesine tıklayan kullanıcılar, ilgili uygulamanın hangi verilerini kullandığını görebilecek. Bununla birlikte, uygulamaların verileri nereye gönderdiği veya ne amaçla kullandığına da göz atılabilecek. Tüm uygulama geliştiriciler, 20 Temmuz 2022'ye kadar PlayStore'daki ilgili sayfaya kullanıcı verilerine ilişkin bilgilerini eklemek zorunda olacak. Bu tarihten itibaren, güncel olarak "Veri Güvenliği" seçeneğinin görülemediği uygulamalarda da bu sekmeye erişilebilmeye başlanacak.

APPLE DA GOOGLE'IN YENİ ÖZELLİĞİNE BENZER BİR ÖZELLİĞİ KULLANIMA SUNMUŞTU

Öte yandan; Google'ın yeni özelliğine benzer bir özellik, daha önce Apple tarafından da kullanıma sunulmuştu. Teknoloji devi, iOS 14.5 işletim sistemi güncellemesiyle birlikte geliştiricilere, toplayacakları tüm kullanıcı verileri için öncelikle kullanıcıdan izin alma şartı koşmuştu. Kullanıcı izin vermediği sürece uygulama, talep ettiği verilere erişemiyordu. Kullanıcılar ayrıca, AppStore'da uygulamaların hangi verilerini ne amaçla kullandığını da görebiliyordu.