Google, iklim değişikliğini reddeden içeriklerden gelir elde edilemeyeceğini açıkladı

ABD merkezli teknoloji devi Google, iklim değişikliğini reddeden içeriklerden artık gelir elde edilemeyeceğini açıkladı. Şirket; küresel ısınmanın varlığını reddeden içerikler, reklamlar ve YouTube videolarının hiçbirinden para kazanılamayacağına işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, resmi internet sitesi üzerinden yaptığı bir paylaşımda iklim değişikliğini reddeden içeriklerden artık gelir elde edilemeyeceğini açıkladı. Şirket; küresel ısınmanın varlığını reddeden içerikler, reklamlar ve YouTube videolarının hiçbirinden para kazanılamayacağına işaret etti.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; YouTube'daki içeriklerde iklim değişikliğinin varlığı reddedilir veya bilimsel olmayan temellere dayanan iddialar savunulursa Google, söz konusu içerikte para kazanma seçeneğini devre dışı bırakacak. Google üzerinden verilen benzer içeriğe sahip reklamlar da arama motorunda yasaklanacak. Alınan karar, şirket çatısı altındaki platformlarda oldukça geniş kapsamlı bir biçimde uygulanacak.

Bununla birlikte; Google, kararı uygulamaya koymak için hem yapay zekadan faydalanacak hem de kendi personellerini devreye sokacak. Kullanıcılar tarafından yapılan bildirimler de artık çok daha fazla titizlikle incelenecek.

ŞİRKET, KISA BİR SÜRE ÖNCE AŞI KARŞITLIĞI İLE İLGİLİ DE BENZER BİR KARAR ALMIŞTI

Diğer yandan şirket, kısa bir süre önce aşı karşıtlığı ile ilgili de benzer bir karar almıştı. Alınan karar kapsamında; platformda, herhangi bir aşıya ilişkin karşıt tavır sergileyen içerikler yayınlamak yasaklanmıştı.