Google, ikinci nesil Pixel Stand kablosuz şarj cihazını tanıttı

Teknoloji devi Google, ‘Pixel 6' akıllı telefon serisini görücüye çıkardığı etkinlikte ikinci nesil ‘Pixel Stand' kablosuz şarj cihazını tanıttı. Uyumlu ‘Pixel' telefonlarda 23W'a kadar kablosuz şarj teknolojisini destekleyen cihazın, ‘Qi' sertifikalı cihazlarda ise 15W'a kadar kablosuz güç aktarımı yapabildiği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, 'Pixel 6' akıllı telefon serisini görücüye çıkardığı tanıtım etkinliğinde ikinci nesil 'Pixel Stand' kablosuz şarj cihazını da tanıttı. Uyumlu 'Pixel' telefonlarda 23W'a kadar kablosuz şarj teknolojisini destekleyen ürünün, 'Qi' sertifikalı cihazlarda ise 15W'a kadar kablosuz güç aktarımı yapabildiği belirtildi.

Aksam.com.tr'nin The Verge'den aktardığı habere göre; cihazın yüksek hızlarda güç aktarımı yaparken aşırı ısınmaması için 'Pixel Stand', neredeyse hiç ses çıkarmayan gömülü bir soğutma fanı ile geliyor. Söz konusu özelliğin, kısa bir süre önce OnePlus tarafından tanıtılan kablosuz şarj cihazlarında da var olduğu biliniyor.

Birinci nesil 'Pixel Stand'de olduğu gibi yeni versiyonda da şirketin kablosuz şarj cihazı, telefon dikey konumdayken güç aktarımı yapılmasına olanak tanıyor. Bu konumun, şarj sırasında gelen bildirimleri ve metinleri takip etmeyi daha kolay bir hale getireceği ifade ediliyor.

İKİNCİ NESİL 'PİXEL STAND', 79 DOLARLIK BİR FİYAT ETİKETİYLE RAFLARDAKİ YERİNİ ALACAK

Diğer yandan; ikinci nesil 'Pixel Stand'in, 79 dolarlık bir fiyat etiketiyle raflardaki yerini alacağı belirtiliyor. Google Store'da cihaz için açılan sayfada ise herhangi bir çıkış tarihine yer verilmiyor. Google, yeni nesil 'Pixel Stand'in "yakında" piyasaya sürüleceğine işaret ediyor.