Google Haritalar, YouTube, Gmail ve diğer uygulamalar eski android cihazlarda dondurulacak

Google, aldığı bir kararla, android 2.3 sistem kullanan cihazlardan Google Haritalar, YouTube, Gmail ve diğer uygulamalarını dondurmaya hazırlanıyor.

Aksam.com.tr

Çeviri: Hasan Selçuk Turan

Google, eski akıllı telefonlardaki en popüler hizmetlerinden bazılarına erişimi yakında engelleme kararını onayladı.

Aksam.com.tr'nin theson.co.uk'tan aktardığı habere göre, ABD'li teknoloji devi, bu ayın sonlarında birçok Android cihazdan Google Haritalar, YouTube, Gmail ve diğer uygulamalar için desteğini kaldırıyor. Böylece telefonlarını güncellemeyen veya yeni bir cep telefonu satın almayan kullanıcılar temel yazılımlardan mahrum bırakacak.

YouTube, Google Play Store, Google Haritalar, Gmail, Google Takvim ve daha fazlası dahil olmak üzere diğer popüler Google uygulamaları da çalışmayı durduracak.

Google, son tarihi web sitesinde kısa bir yayınla duyurdu. 27 Eylül'den itibaren Android 2.3 kullanan cihazlarda kullanıcıların Google Hesaplarıyla oturum açmasını engellemeyi planladığını belirtti.

Android 2.3 ile takılı kalan akıllı telefonlar arasında Sony Xperia Advance, Lenovo K800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart II, Samsung Galaxy S2, Sony Xperia P, LG Spectrum, Sony Xperia S, LG Prada 3.0, HTC Velocity, HTC Evo 4G, Motorola yer alıyor. Yangın ve Motorola XT532 gibi modeller mevcut.