Google duyurdu: İşte bu kış Android'e gelecek 5 yeni özellik

ABD merkezli teknoloji devi Google, 2022 yılının kış aylarında Android işletim sistemine gelecek olan 5 yeni özelliği duyurdu. Yeni özelliklerin, aile hayatından araba kullanımına kadar pek çok alanda kullanıcılara yenilikler sunacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Google, Android ekosistemindeki kullanıcıları sevindirecek yeni bir açıklama yaptı. ABD merkezli teknoloji devi, 2022 yılının kış aylarında Android işletim sistemine gelecek olan 5 yeni özelliği duyurdu. Söz konusu özelliklerin, aile hayatından araba kullanımına kadar pek çok alanda kullanıcılara yenilikler sunacağı dile getirildi.

İŞTE ANDROID İŞLETİM SİSTEMİNE GELECEK OLAN YENİ ÖZELLİKLER!

1-Family Bell

Telefon, akıllı hoparlör veya akıllı ekranlarda kullanılabilecek olan Family Bell özelliği, aile üyelerinin ailedeki herkesin günlük programına her yerde erişebilmesini mümkün kılacak. Kullanıcılar, yaklaşan etkinlikler hakkında bilgilendirme yapmak için ziller ve bildirimler de alabilecek. Family Bell üzerinden kişilere özel ziller de ayarlanabilecek.

2-Yeni Widget'lar

Google, Android ekosistemi için bu kış iki yeni 'widget' oluşturacak. Yeni Google Play Kitaplar widget'ı, seyahatlerde kitaplara ve kitaplığın tamamına uzaktan kolayca erişim imkanı sağlayacak. Kullanıcılar, yeni 'widget' aracılığıyla sesli kitap süreçlerini de takip edebilecek. Yeni YouTube Müzik widget'ı ise şarkılara kolayca erişim imkanı sağlayacak ve oynatma kontrolleri ile en son çalınan parçaları doğrudan ana ekrana getirecek.

3-Google Anılar

Google Fotoğraflar'a eklenecek olan Google Anılar özelliği, önemli ve dönüm noktası niteliğindeki olaylardan seçilmiş fotoğraf ve videoları derleyecek. Kısa bir süre içerisinde yayınlanacak olan özellik aracılığıyla kullanıcılar, anıları özelleştirebilecek ve yeniden adlandırabilecek.

4-Araba Kullanımı

Sürüş sırasında Android cihazın daha işlevsel olmasını mümkün kılabilmek adına kullanıma sunulacak olan yeni özellik sayesinde; kullanıcılar, telefonu uyumlu bir araca bağladığında 'Android Auto' otomatik olarak başlayacak. Bununla birlikte; artık arabayı kilitlemek, kilidini açmak ve çalıştırmak için Android telefonlar kullanılabilecek. Dijital araba anahtarı, başlangıçta yalnızca uyumlu BMW otomobillerde ve Pixel 6, Pixel 6 Pro ve Galaxy S21'de kullanılabilecek.

5-Otomatik Sıfırlama

Otomatik Sıfırlama özelliği ise veri gizliliği ve güvenliğini artırmak için izinlerin otomatik olarak sıfırlanmasını mümkün kılacak. Özellik, uzun süredir açılmayan uygulamalarda kullanılabilecek.