Google Drive, WhatsApp için ayrılan yedekleme alanını 200 MB ile sınırlamayı planlıyor

Google'ın dosya depolama ve senkronizasyon hizmeti Drive'ın, mesajlaşma platformu WhatsApp için ayrılan yedekleme alanını 200 MB ile sınırlamayı planladığı iddia edildi. Bununla birlikte platformun, ‘Yedekleme Yönetimi' alanı üzerinde çalıştığı kaydedildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google'ın dosya depolama ve senkronizasyon hizmeti Google Drive ile ilgili WhatsApp kullanıcılarını üzecek yeni bir iddia ortaya atıldı. Söz konusu iddialar, platformun WhatsApp yedeklemeleri için ayrılan alanı 200 MB ile sınırlamayı planladığına işaret etti. Güncel olarak WhatsApp kullanıcıları, WhatsApp sohbetlerinin yedeklerine istedikleri an ulaşabiliyordu. WhatsApp ve Google, henüz konuya ilişkin resmi bir açıklama yapmadı.

Aksam.com.tr'nin Haber Global'den aktardığı habere göre; Google Drive, WhatsApp kullanıcılarının hangi dosyalarını yedekleyip yedeklemeyeceğini seçebilmesini mümkün kılmak için 'Yedekleme Yönetimi' isimli bir alan da oluşturmayı hedefliyor.

Google kullanıcılarının, normal şartlarda Drive'da 15 GB ücretsiz kullanım alanı bulunduğu ifade ediliyor. Bu nedenle 200 MB'lık sınırlamanın nasıl yapılacağı henüz bilinmiyor.