Google desteği bulunan Honor 50, Türkiye pazarında satışa sunuldu

Huawei çatısı altından ayrılan Honor, Google servislerini destekleyen Honor 50 akıllı telefon modelini Türkiye pazarında satışa sunduğunu duyurdu. Gücünü Qualcomm'un Snapdragon 778G işlemcisinden alan cihaz, dörtlü bir arka kamera kurulumuyla geldi.

AA

Çin merkezli teknoloji şirketi Honor, Google servislerini destekleyen yeni akıllı telefon modeli Honor 50'nin Türkiye pazarında satışa çıktığını duyurdu. Gücünü Qualcomm'un Snapdragon 778G işlemcisinden alan ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyan cihazın, tasarımı ve yenilikçi 'vlog' yetenekleri ile öne çıktığı kaydedildi.

Aktarılan detaylara göre; dörtlü bir arka kamera kurulumuyla gelen Honor 50, bünyesinde 108 MP ana kamera, 8 MP geniş açılı kamera, 2 MP makro kamera ve 2 MP derinlik kamerası bulunduruyor. Akıllı telefon ayrıca; 90 derece görüş açısına sahip 32 MP'lik ön kamerası sayesinde, kullanıcıların daha fazla insan ve manzara yakalayabilmesine olanak tanımayı vadediyor.

HONOR 50, DÖRTLÜ BİR ARKA KAMERA KURULUMUYLA GELİYOR

Kullanıcıların anlık çekimler yapması için tek seferde çekilecek vlog deneyimini bir sonraki seviyeye taşımayı hedefleyen Honor 50, ön ve arka kameraları aynı anda kullanan altı çoklu-video çekim moduyla kameralar arasında geçiş yapabiliyor ve kullanıcılara profesyonel bir kayıt deneyimi sağlamayı amaçlıyor. Güzellik modunun da kullanılabildiği cihaz, videolardan fotoğraf çekilebilmesine ve tüm çekimlerde kamera özelliklerinde yer alan önceden ayarlanmış video hikayesi şablonlarının kullanılabilmesine de olanak tanıyor.

Ayrıca Bluetooth üzerinden bağlanan kablosuz kulaklıklar, video çekimi sırasında kablosuz mikrofon olarak kullanılabiliyor. İçerik üreticiler bu sayede, video çekerken daha iyi ses alabiliyor. Honor 50'nin 2340x1080 piksel çözünürlük sunan 6,57 inç boyutundaki OLED ekranında, 75 derecelik bir kavis bulunuyor. 1,07 milyar rengi gösterebilen bu ekran, DCI-P3 renk gamının yüzde 100'ünü kapsayarak çarpıcı görseller, keskin ve net ayrıntılar sunmayı vadediyor. Bununla birlikte; Honor 50, 120 Hz ekran yenileme hızı ve 300 Hz dokunmatik örnekleme hızına ek düşük gecikme süresi sunuyor.

CİHAZ, 3 AYRI RENK SEÇENEĞİYLE PİYASAYA SÜRÜLÜYOR

Diğer yandan; cihaz, kutusundan 4.300 mAh kapasitesinde bir batarya ile çıkıyor. Honor 66W gücündeki Honor SuperCharge teknolojisiyle birlikte verilen şarj cihazı kullanılarak bataryanın 20 dakika içinde yüzde 70 seviyesine gelebildiğine işaret ediyor.

Honor 50, kar kristallerinden ilham alan buz kristal rengine ek olarak zümrüt yeşili ve gece yarısı siyahı renk seçenekleriyle piyasaya sürülüyor.