Google, Chrome'da ‘RawDraw' özelliğiyle web sayfalarının hızını artıracak

Teknoloji devi Google, Chromium tabanlı tarayıcılarında ‘RawDraw' isimli yeni bir özelliği test etmeye başladı. Söz konusu özelliğin, web sayfalarının yüklenme süresini önemli oranda azaltacağı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Google, Chrome ve Chromium tabanlı internet tarayıcılarında 'RawDraw' isimli yeni bir özelliği test etmeye başladı. Söz konusu özelliğin; temel olarak tarayıcılarda işlemci, ekran kartı ve RAM performansını iyileştirmeyi hedeflediği ve web sayfalarının yüklenme süresini önemli ölçüde kısaltacağı ifade edildi. Henüz test aşamasında olan özelliğin, kısa bir süre içerisinde yaygın kullanıma açılabileceği tahmin edildi.

Aktarılan detaylara göre; RawDraw isimli özellik, web sayfalarının oluşturulma biçimini düzenleyecek ve sistem kaynaklarının üzerindeki yükü azaltmayı hedefleyecek. Özelliğin tarayıcılara entegre edilmesinin ardından Chrome, web sayfalarını çizmek için kullanılan belirli pikselleri seçecek.

Daha sonra sayfayı 256x256 piksellik ızgaralara bölen platform, kaynakları bu ızgaralara yerleştirerek açmaya başlayacak. Böylece Chrome, bir kullanıcının etkileşimde bulunduğu her bir kare için tüm web sayfasını yeniden hesaplamak zorunda kalmayacak.

GOOGLE CHROME 'RAWDRAW' ÖZELLİĞİ NASIL DENENİR?

Henüz test aşamasında olan 'RawDraw' özelliği, güncel olarak kullanıcılar tarafından bir komut üzerinden denenebiliyor. Bunun için kullanıcıların, tarayıcıdaki adres çubuğuna "chrome:flags#enable-raw-draw" kodunu yazması ve gelen seçeneği onaylaması gerekiyor.