Google Chrome'da ''gizemli'' hata! Çözebilene 8 bin dolar ödül verilecek

Google Chrome'da uzun süredir çözülemeyen bir hata şirketi karıştırdı. Chrome uygulamasının çökmesine neden olan uzantı hatası için farklı çözümlere başvuran uzantının geliştiricisi, sorunu çözene 8 bin dolar ödül vereceğini açıkladı.

Google Chrome'da uzun süredir var olan ve uygulamanın çökmesine neden olan uzantı hatası için uzantının geliştiricisi, problemi çözebilene para ödülü vermeye hazırlanıyor.

ShiftDelete'de yer alan habere göre, Google Chrome'da yer alan popüler bir uzantı, şirketin uzun süredir çözemediği bir hatayla boğuşuyor. Geliştiricisi tarafından yapılan açıklamaya göre, "gizemli" hata için iki adet 4 bin dolarlık ödül programı başlatıldı. Ayrıca sorun üzerinde çalışacak kişilere saatte 150 dolara kadar ödeme yapılacak.

GOOGLE CHROME UZANTISININ GİZEMLİ HATASI ŞİRKETİ KARIŞTIRDI

Google Chrome web mağazasında yer alan ve 50 binden fazla kullanıcı tarafından tercih edilen CrankWheel Screen Sharing uzantısı, son dönemlerde garip bir hataya yol açıyor. Uzantıyı çalıştıran kullanıcılar, Chrome uygulamasının çökmesinden şikayetçi oldu. Bunun üzerine CrankWheel'in geliştiricisi kolları sıvamaya karar verdi.

CrankWheel Screen Sharing'in kurucusu ve CEO'su Jói Sigurdsson tarafından paylaşılan son blog yazısında, uzantıdaki hatayı çözebilecek yazılımcılar için bir ödül programı başlatıldığına işaret edildi. Toplamda 8 bin dolarlık ödül dağıtacağını söyleyen CEO Sigurdsson, ayrıca saatlik serbest çalışan da kiralayabileceğini aktardı.

Jói Sigurdsson'un açıklamasına göre, Chrome'un çökmesine yol açan hata, uzantının çalıştırıldığında araç çubuğundaki bir işlemin tetiklenmemesiyle ilgili. "Olay raporları, kullanıcı tarafından tarayıcı eylem simgesine tıklandığında gönderilmeli, fakat gönderilmiyor ve Chrome çöküyor" dedi.

Kullanıcıların yüzde 5'lik kısmını etkilediği belirtilen hata, Nisan ayından bu yana devam ediyor. Şirket ilk başta CrankWheel'i devre dışı bırakıp web mağazasına yeniden yükledi. İlk başta çözülmüş gibi görünse de, sorunun hala devam ettiği belirtildi.

İnternet tarayıcıları için uzantı geliştirme konusunda deneyimli olan kişilerin ilgilenebileceği bu hata, aynı zamanda 8 bin dolara kadar bir ödül de sunuyor. Şirket, sorunun kaynağını tespit edene 4 bin dolar; sorunu çözene de ayrıca 4 bin dolar vereceğini söyledi.