Google Chrome, yıllardır beklenen özelliği test etmeye başladı! Kısmi çeviri geliyor...

Google Chrome, test sürümü Canary'de uzun süredir beklenen kısmi çeviri özelliğini test etmeye başladı. Yeni özelliğin, Google Chrome kullanıcılarının bir internet sayfasındaki yalnızca belli bir kelimeyi ya da cümleyi seçerek çevirebilmesine olanak tanıdığı ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Popüler internet tarayıcısı Google Chrome, test sürümü Canary'de uzun süredir beklenen kısmi çeviri özelliğini test etmeye başladı. Güncel olarak Google Chrome kullanıcıları, bir internet sayfasındaki belli bir bölümün çevirisini görmek istediklerinde tüm sayfayı çevirmek zorunda kalıyordu. Yeni özelliğin, bu zorunluluğu ortadan kaldırarak sayfadaki belli bir kelimenin ya da cümlenin çevrilebilmesine olanak tanıyacağı ifade edildi. Google, henüz özelliğe ilişkin resmi bir açıklama yapmadı. Şimdilik Chrome'un kararlı sürümünde kullanıma sunulmayan özelliğin ne zaman yaygın kullanıma açılacağı da duyurulmadı.

Aksam.com.tr'nin 9to5google'dan aktardığı habere göre; yeni özelliğin platforma entegre edilmesinin ardından kullanıcılar; internet sayfasındaki belli bir kelimeyi, cümleyi ya da paragrafı çevirebilecek. Bunun için çeviri yapılacak metin öbeğinin seçilmesinin ardından sağ tık yapılması ve 'Çevir' seçeneğine tıklanması gerekecek.

GOOGLE CHROME'UN YENİ ÖZELLİĞİ, YALNIZCA 2 DİL ARASINDA ÇALIŞACAK

Öte yandan; Google Chrome'un yeni özelliği, başlangıçta yalnızca 2 dil arasında çeviri yapabilecek. Bu nedenle, seçilen metinin 2 farklı dilde birden çevirisi görülemeyecek. Fakat sayfa, 2 farklı sekmede açılırsa metnin farklı çevirilerine ayrı ayrı erişilebilecek. Bir metni varsayılan dilden farklı bir dile çevirebilmek için ise açılan baloncuktaki üç nokta ikonuna tıklamak ve çeviri dilini değiştirmek gerekecek.