Cassini Uzay Aracı nedir? Cassini Uzay Aracı neden Doodle oldu

Dev arama motoru Google, Cassini Uzay Aracı'nı Doodle yaptı. Peki Cassini Uzay Aracı neden Doodle oldu? Özel günler ve olaylar için çeşitli görseller hazırlayarak anasayfasına taşıyan Google, Satürn'ün halkaları arasında Dünya'nın fotoğrafını çekerek ortaya enteresan bir görüntü çıkaran Cassini Uzay Aracı'na özel hazırladığı Doodle'ı anasayfasına taşıdı. Peki Cassini Uzay Aracı nedir? İşte merak edilenler... Cassini uzay aracı, 2004'ten bu yana Güneş Sistemi'nin Jüpiter'den sonraki en büyük gezegeni Satürn ve uyduları ile ilgili çok önemli bilgiler gönderiyor.

Google'ın hazırladığı Doodle'da Cassini Uzay Aracı'nın uzayda Satürn'ün fotoğrafını çektiği bir .gif yer alıyor. İşte Google tarafından hazırlanan Doodle; Google Cassini Uzay Aracı'na özel hazırladığı Doodle'ı anasayfasına taşıdı. Peki Cassini Uzay Aracı nedir? İşte merak edilenler... Cassini'nin görüntülediği dev kasırganın gözünün 2 bin 10 kilometre genişliğinde olduğu, "süper hızla" döndüğü, kasırganın dış kenarındaki bulutların saatte 531 kilometre hızla hareket ettiği belirtildi. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)'ya ait olan Cassini uzay aracı, 1997 yılında uzaya fırlatıldı. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) Satürn keşif uydusu Cassini, gezegenin puslu uydusu Titan'a son yakın geçişini yaptı.

CASSİNİ UZAY ARACI NEDİR?

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA)'ya ait olan Cassini uzay aracı, 1997 yılında uzaya fırlatıldı.

Cassini uzay aracı, 2004'ten bu yana Güneş Sistemi'nin Jüpiter'den sonraki en büyük gezegeni Satürn ve uyduları ile ilgili çok önemli bilgiler gönderiyor.

Uzay aracı, Satürn'ün 66 uydusundan Enceladus'un buz kaplı yüzeyinin altında büyük bir okyanus bulunduğu ile ilgili veriler bulmuştu.

Cassini uzay aracı tarafından Satürn’ün ikinci en büyük uydusu Rhea’da çekilen görüntülerde, Satürn'ün uydularından birinin hırpalanmış buzlu yüzeyi ayrıntılı şekilde görüntülendi.

Cassini uzay aracı tarafından Satürn’ün ikinci en büyük uydusu Rhea’da çekilen görüntülerde, Satürn'ün uydularından birinin hırpalanmış buzlu yüzeyi ayrıntılı şekilde görüntülendi. Bilim adamları görüntülerdeki kraterlerin uzaydaki göktaşları ile çarpışması sonucu milyonlarca yılda oluştuğunu ifade etti.

DEV KASIRGA BÖYLE GÖRÜNTÜLEDİ

NASA'nın uzay aracı Cassini, Satürn'ün kuzey kutbunda dev kasırgayı görüntüledi.

Cassini'nin görüntülediği dev kasırganın gözünün 2 bin 10 kilometre genişliğinde olduğu, "süper hızla" döndüğü, kasırganın dış kenarındaki bulutların saatte 531 kilometre hızla hareket ettiği belirtildi.

Cassini, Satürn'ün uydusu Titan'dan son kez geçti

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesinin (NASA) Satürn keşif uydusu Cassini, gezegenin puslu uydusu Titan'a son yakın geçişini yaptı.

NASA'nın California'daki Jet İtki Laboratuvarından yapılan açıklamada, Cassini'nin 21 Nisan'da Titan'a 127'nci ve son kez yaklaştığı ve uydu yüzeyinin 979 kilometre üzerinden son yakın geçişini yaptığı belirtildi.NASA araştırmacıları, keşif uydusunun gönderdiği fotoğrafların ve radar verilerinin Titan'ın kuzey kutup bölgesindeki hidrokarbon denizleri ve gölleri hakkında detaylı bilgi sağlayacağını kaydetti.

NASA'nın Cassini projesinin baş araştırmacısı Linda Spilker, "Cassini'nin Titan'ı yakından keşfi böylece noktalandı ancak uydunun topladığı veriler daha on yıllar boyunca bilimsel araştırmalara kaynak sağlayacak." ifadelerini kullandı.

Cassini'nin Titan üzerinden son geçişi, aynı zamanda uyduyu "Büyük Final" olarak adlandırılan nihai seferi için yörüngeye oturtuyor.

Titan'ın kütle çekimi keşif uydusunun seyir çizgisini bükerek Satürn'ün halkaları dışından geçen güzergah yerine, gezegenin halkaları ile yüzeyi arasındaki boşluğa dikey dalış yapacağı yeni bir yörüngeye oturmasını sağlayacak.

Cassini, söz konusu yörünge üzerinde 22 tur yaptıktan sonra 15 Eylül'de son bir dalışla Satürn'ün atmosferinde yok olacak.Uzaya 1997 yılında fırlatılan Cassini, NASA'nın Satürn araştırma misyonu kapsamında 2004 yılından bu yana gezegende incelemeler yapıyor.