Gökyüzünde festival zamanı

Türkiye'nin teknoloji ateşi TEKNOFEST bu kez milli mücadelenin başladığı noktada yanacak. Yarın Samsun'da başlayacak etkinliklerde uçuş gösterileri, sergiler, ödül törenleri ve konserler yer alacak.

Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, yarın başlayacak etkinliklerle Samsun'da büyük final yapacak. 4 Eylül'e kadar sürecek etkinlikler Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleştirilecek. Milli teknoloji ürünlerinin sergileneceği TEKNOFEST'te, teknoloji yarışmaları kapsamında geliştirilen çözümler vitrine çıkacak.

DOLU DOLU PROGRAM

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yürütücülüğünde, Türkiye'nin milli teknoloji ekosisteminde kritik rol oynayan bakanlıklar, başkanlıklar, kamu ve özel sektör kuruluşları, akademik kurumlar ve medya şirketlerinin de aralarında bulunduğu 101 kurumla birlikte düzenlenen etkinlikler kapsamında havacılık-uçuş gösterileri, sergiler, zirveler, atölyeler, ödül törenleri, sahne gösterileri ve konserler yapılacak. Türkiye'nin önde gelen kamu ve özel sektör firmalarının yer alacağı TEKNOFEST'te son dönemde geliştirilen milli teknoloji ürünleri sergilenecek. Türkiye'de geliştirilen ve üretilen "Milli Kanatlar"ın gösteri uçuşlarına sahne olacak TEKNOFEST'te, Bayraktar Akıncı TİH), Bayraktar TB2, Hürkuş, Atak helikopteri, Gökbey helikopteri, Aksungur uçuş gösterileri gerçekleştirecek. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait F-16 uçakları ile Solo Türk ve Türk Yıldızları'nın muhteşem akrobasi uçuşları festival heyecanını doruklara taşıyacak.

ÜNLÜ SANATÇILAR KATILIYOR

Statik sergi alanında ise Bayraktar Kızılelma, Hürjet, Akıncı TİHA, F-16, Atak-II, Hürkuş, Bayraktar TB2 gibi hava araçları ziyaretçiler tarafından yakından incelenebilecek.Trendyol'un sponsorluğunda Refik Anadol "Makine Hatıraları: Uzay Sergisi"nin de açılacağı TEKNOFEST'te her yaştan ziyaretçiye hitap eden çeşitli aktiviteler gerçekleştirilecek. Konserler kapsamında ise Kıraç, Zara, Uğur Işılak, Resul Dindar ve İlyas Yalçıntaş sahne alacak.

ONLİNE KAYIT YAPTIRIM

TEKNOFEST'i ziyaret etmek isteyenlerin www.teknofest.org web sitesi üzerinden online kayıt yaptırması gerekiyor. 30 Ağustos-4 Eylül'de Samsun Çarşamba Havalimanı'nda gerçekleşecek TEKNOFEST Karadeniz'e ziyaretçi olarak katılmak isteyenler web sitesi üzerinden online kayıt yapabilecek. 7 yaşın altındaki ziyaretçiler için ise kayıt zorunluluğu yok.

150 BİN TAKIM BAŞVURDU

FESTİVAL kapsamında düzenlenen TEKNOFEST teknoloji yarışmaları bu yıl 40 ana alan ve 99 farklı kategoride düzenlendi. Yarışmalara 81 il, 107 ülkeden 150 binin üzerinde takım, 600 binin üzerinde katılımcı başvuruda bulundu. Ön eleme aşamasını geçen takımlara 22 milyon liranın üzerinde malzeme desteği sunuldu. TEKNOFEST'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımlara da 7 milyon liranın üzerinde ödül verilecek.