GoDaddy hacklendi: 1.2 milyon müşterinin kullanıcı verileri açığa çıktı

İnternet ‘domain' hizmeti veren GoDaddy'ye siber saldırı yapıldı. Platform, saldırı kaynaklı veri ihlali sırasında yaklaşık 1.2 milyon müşterinin telefon numarası ve e-posta adresinin açığa çıktığına işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

İnternet 'domain' hizmeti veren GoDaddy, platforma yeni bir siber saldırı yapıldığını açıkladı. Saldırı kaynaklı veri ihlali sırasında, yaklaşık 1.2 milyon müşterinin telefon numarası ve e-posta adresinin açığa çıktığı kaydedildi. ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu'na (SEC) yapılan bildiride, GoDaddy Bilgi Güvenliği Baş Sorumlusu Demetrius Comes şirketin saldırıya uğradığını doğruladı.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; şirketin WordPress tabanlı yönetim ekosistemine, üçüncü taraflar tarafından yetkisiz erişim sağlandı. Saldırı sırasında, GoDaddy'nin WordPress tabanlı yönetim panellerindeki yönetici şifrelerinin de içlerinde bulunduğu birçok şirket verisi ve müşteri verisi sızdırıldı.

Siber saldırganlar ayrıca, GoDaddy müşterilerine ait 1.2 milyon e-posta adresi ve telefon numarasına da yetkisiz erişim sağladı. Şirket, müşterilerin e-posta adreslerinin ortaya çıkmasının kimlik avı saldırıları riskini artıracağı konusunda uyardı.

GODADDY, VERİ İHLALİ NEDENİYLE MÜŞTERİLERİNDEN ÖZÜR DİLEDİ

Diğer yandan; GoDaddy, yaşanan siber saldırı olayı ve veri ihlali nedeniyle müşterilerinden özür diledi. Olayı incelemeye devam ettiklerine işaret eden şirket, veri ihlalinden etkilenen müşterilerle siber saldırı konusunda bilgilendirmek için doğrudan iletişime geçtiklerini dile getirdi. 'Domain' hizmeti servisi, güvenlik sistemlerini ek koruma katmanlarıyla güçlendireceğinin de altını çizdi.