Gezeravcı uzaya sigortalı uçtu

Yusufeli Barajı, Türksat uyduları ve Togg'un da aralarında olduğu Türkiye'nin milli projelerinin teminatı olan Türkiye Sigorta, uzaya giden ilk Türk Alper Gezeravcı'yı da sigortaladı. Firma, 2023'ü 60 milyar TL'lik rekor prim üretimiyle kapattı.

Geçen yılı yüzde 136 büyüme ve 60 milyar TL prim üretimi ile tamamlayan Türkiye Sigorta; bu yıla güçlü finansal yapısını koruyarak, enflasyonun üzerinde dengeli bir büyüme sağlamayı hedefliyor. İstanbul'da düzenlediği basın toplantısıyla Türkiye Sigorta'nın 2023 yılı performansı ve 2024 yılı hedeflerini paylaşan Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak; "Türkiye Sigorta'nın müşteri sayısı 14 milyona ulaştı. Türkiye'deki her 6 kişiden birini biz sigortaladık. Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Türksat uyduları ve Togg üretim tesisini biz sigortaladık. Hatta uzaya giden ilk Türk Alper Gezeravcı'nın sigortası bizde" dedi.

OYUN KURUCU OLACAK

2023 yılında prim üretimlerini bir önceki yıla göre yüzde 136 artırarak 60 milyar TL'ye çıkardıklarını dile getiren Çakmak, şunları kaydetti: "2023'te Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) ve Otomatik Katılım Sistemi (OKS) büyüklüğümüz 163 milyar TL, hayat dışı prim üretimimiz 59.5 milyar TL, hayat prim üretimimiz ise 9.7 milyar TL'ye ulaştı. Kaza sigortalarında yüzde 36; yangın ve doğal afetle tarım sigortalarında ise yüzde 20'nin üzerindeki pazar paylarımızla birinci konumdayız." 2024'ü 'verimlilik yılı' olarak belirlediklerini açıklayan Taha Çakmak, "Amacımız, 2024'te sektörde rol model ve oyun kurucu olmak" diye konuştu.

ÇALTI AĞACINDAN NAZARLIK GÖTÜRDÜ

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı sigortalanması yetmedi, bir de uzaya giderken yanında nazarlık götürdü. Kendisi de yörük olan Gezeravcı, uzaydayken yapılan basın toplantısında yanında Türk bayrağı ve aile fotograflarının yanı sıra Türk yörük kültürüne ait bazı sembolleri getirdiğini açıklamıştı. Dün Akdeniz Üniversitesi Yörük Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÖRKAM) Müdürü Doç. Dr. Fatih Uslu, Alper Gezeravcı'nın uzaya çaltı ağacından yapılma özel bir nazarlık götürdüğünü açıkladı. Uslu, "Kısa sürede uzaydan yörük nazarlığını göstermesini ve tüm dünyaya buradan bir mesaj vermesini bekliyoruz. Şu an gözümüz kulağımız uzayda, Alper Gezeravcı'da" dedi.