General Motors'dan yeni patent! Yapay zeka, sürücü adaylarını eğitecek...

ABD merkezli otomotiv üreticisi General Motors, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne (USPTO) yeni bir patent başvurusunda bulundu. General Motors tarafından hazırlanan patent dosyasında; patenti alınacak olan sistemin, sürücü adaylarını takip etmek ve eğitmek için otonom araçları kullanacağı görüldü.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli otomotiv devi General Motors, ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi'ne (USPTO) sürücü adaylarını takip etmek ve eğitmek için otonom araçları kullanacak yeni bir sisteme yönelik patent başvurusunda bulundu. General Motors tarafından geliştirilen teknolojinin, sürücü adaylarının sürüş alışkanlıkları ile ilgili verileri işleyeceği ve otonom aracın ideal olarak nitelendirdiği eylemleri temel alarak performans puanları sunacağı belirtildi.

Aksam.com.tr'nin Car and Driver'dan aktardığı habere göre; sürücüsüz sistem, öğrencinin fren, direksiyon ve diğer sürüş operasyonlarını ne kadar iyi kontrol ettiğini izleyecek. Daha sonra bu veriler, aracın hafızasında depolanan bir algoritma aracılığıyla işlenecek. Ardından veriler, ideal sürüş operasyonlarıyla karşılaştırılacak.

GENERAL MOTORS TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN SİSTEM, GERİ BİLDİRİM VERECEK

General Motors tarafından geliştirilen sistem, yapılan karşılaştırmanın ardından sürücü adayı için bir yanıt oluşturacak. Bu yanıt, sayısal bir puan veya sürüş sırasında öğrenciye verilen bir geri bildirim şeklinde olabilecek. Böylece sürücü adayları, belirli sürüş kontrollerini teker teker deneyebilecek ve eğitim ilerledikçe kademeli olarak daha fazla sürüş kontrolü öğrenecek.