General Motors ve Honda güçlerini birleştiriyor! Uygun fiyatlı elektrikli otomobil üretecekler...

General Motors ve Honda, güçlerini birleştirerek yeni bir iş birliğine imza attıklarını duyurdu. İş birliği kapsamında iki şirketin, 2027 yılından itibaren milyonlarca elektrikli otomobil üretmeye başlayacağı ifade edildi. General Motors ve Honda'nın, halihazırda 2 yıllık bir ortaklığı bulunuyordu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli General Motors ve Japonya merkezli Honda, güçlerini birleştirerek yeni bir iş birliğine imza attıklarını duyurdu. İş birliği kapsamında, iki otomotiv üreticisinin 2027 yılından itibaren milyonlarca ulaşılabilir fiyat etiketlerine sahip elektrikli otomobil üretmeye başlayacağı ifade edildi. General Motors ve Honda, halihazırda 2 yıllık bir iş birliğini sürdürüyordu. İki şirket, yapılan son anlaşma ile bu ortaklığın süresini de uzatmış oldu.

Aksam.com.tr'nin Car and Driver'dan aktardığı habere göre; ikili, daha önce de 2024 yılında Honda Prologue ve Acura olmak üzere iki elektrikli SUV modeli üretmeye başlamayı planladıklarını duyurmuştu. Yeni duyurunun ise Kuzey Amerika, Güney Amerika ve Çin pazarlarında daha uygun fiyatlı elektrikli otomobilleri piyasaya sürmeye yönelik bir hedefi kapsadığı belirtildi.

ARAÇLAR, HEM GENERAL MOTORS HEM DE HONDA TARAFINDAN SATIŞA ÇIKARILACAK

Paylaşılan diğer bilgilere göre; yeni araçlar, General Motors'un Ultium otomobil bataryası ve elektrikli otomobil teknolojisini kullanarak üretilecek. Araçların, 30 bin doların altında bir fiyat etiketiyle piyasaya sürülmesi hedeflenecek. General Motors da Honda da araçları satışa çıkaracak. İş birliği kapsamında, araçların geliştirilme maliyetleri paylaşılacak ve ortaklık, elektrikli otomobillerin en maliyetli parçası olan bataryaların giderini azaltmaya yardımcı olacak.