Geleceğin ulaşım araçları yolda! Gençler hyperloop geliştirecek

TÜBİTAK; deniz, hava ve raylı sistem ulaşımından sonra 5. ulaşım türü olarak görülen ‘Hyperloop' geliştirmek için yarışma düzenliyor.

Lojistik alanında stratejik öneme sahip olan yeni nesil teknolojilerde ülkemizin aktif rol alabilmesi için harekete geçen TÜBİTAK, bu alanda yetişmiş insan kaynağını yetiştirmek için Hyperloop Geliştirme Yarışması'nı düzenliyor.

VERİMLİLİK ARTACAK

20 Şubat tarihine kadar başvuruların devam ettiği yarışmayla 5. Nesil olarak ifade edilen yenilikçi ulaşım teknolojileri çalışmalarına üniversite öğrencileri seviyesinde giriş yapılacak. Yarışmayla yüksek hızlı ulaşım sistemlerinin teknolojik gelişimine katkı sağlayacak çözümler üretilirken, kapsüllerin tasarımı ve testine olanak sağlayacak bir altyapı da kurulacak. Ulusal ve uluslararası ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin katılabileceği yarışmada takımların projelerine de destek sağlanıyor. Yarışmada birincilik ödülü 200 bin TL, ikincilik ödülü 150 bin TL, üçüncülük ödülü ise 120 bin TL olarak belirlendi.

ÖDÜL VERİLECEK

Yarışmada Eektromanyetik Levitasyon Sistemi Geliştirme, İtki Sistemi Geliştirme, Altyapı Geliştirme, Haberleşme Sistemi Geliştirme ve Mekanik Sistemi Geliştirme kategorilerinde ödüller verilecek. Takımlar geliştirdikleri alt sistemleri jüriye sunacak.