‘Galaxy S22' serisi, raflara ulaşmadan ön sipariş rekoru kırdı

Şubat ayı başlarında yapılan tanıtımından hemen sonra ön siparişe sunulan Samsung Galaxy S22 akıllı telefon serisi, raflara ulaşmadan rekor kırdı. Seri, ilk haftasında Samsung'un bugüne kadar en çok ön sipariş alan serisi oldu.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Güney Kore merkezli teknoloji devi Samsung'un 9 Şubat'ta görücüye çıkardığı Galaxy S22, Galaxy S22+ ve Galaxy S22 Ultra, tanıtımdan hemen sonra ön siparişe açıldı. Fiyatlandırma, serinin selefiyle aynı kaldı. Ailenin en uygun fiyatlı modeli, 799,99 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Galaxy S22+, 999,99 dolardan satışa çıkarken Galaxy S22 Ultra da bin 199,99 dolardan piyasaya sürüldü. Samsung, ön sipariş sürecinde önceki yıllarda olduğu gibi kullanıcılara bir dizi kampanya teklifinde bulundu.

Aksam.com.tr'nin SlashGear'dan aktardığı habere göre; yaşanan gelişmeler sonrası Samsung, 'Galaxy S22' serisinin raflara ulaşmadan rekor kırdığını duyurdu. İlk haftasında Samsung'un bugüne kadar en çok ön sipariş alan serisi haline gelen Galaxy S22, geçen yıl piyasaya sürülen 'Galaxy S21' serisinden iki katı fazla sayıda ön sipariş aldı.

Öte yandan şirket, ön sipariş sürecinde satılan total cihaz sayısını net olarak açıklamadı. Fakat Galaxy S22 Ultra'nın, ön siparişlerde ciddi oranda öne çıktığı ifade edildi. Serinin üst segment modelinin, 'Galaxy S22' serisi için verilen ön siparişlerin yüzde 60'ından fazlasını oluşturduğu kaydedildi.

GALAXY TAB S8 ULTRA DA ŞİMDİDEN TÜKENDİ

Paylaşılan diğer bilgilere göre; Samsung, 2022 yılı başlarında yeni bir 'Note' serisi cihaz piyasaya sürülmeyeceğini açıkladı ve 'Galaxy S22 Ultra'yı, özellikle tasarımı açısından bu serinin yerini alacak şekilde konumlandırdı. 'S-Pen' elektronik kalem desteği ve gövdesinde bir kalem yuvasıyla gelen cihaz, bu nedenle selefi 'Galaxy S21 Ultra'dan çok daha fazla ilgi topladı.

Samsung ayrıca, yeni 'Galaxy Tab S8' serisi tabletlerinin de ön siparişlerde önemli bir başarı elde ettiğine işaret etti. Galaxy Tab S8 serisi, selefi Galaxy Tab S7 serisinin iki katından daha fazla ön sipariş aldı. Serinin en pahalı modeli 'Galaxy Tab S8 Ultra', 14,6 inçlik bir AMOLED ekran ve S-Pen desteğiyle geldi. Bu modelin, yeni seride ön siparişlerin neredeyse yarısını oluşturduğu ve şimdiden tükendiği kaydedildi.