Fortnite, Apple cihazlara geri döndü! Microsoft müdahale etti...

Microsoft ve Epic Games arasında yapılan yeni bir iş birliği, popüler video-oyunu Fortnite'ın tekrar Apple cihazlara gelmesini sağladı. ‘iOS' işletim sistemi kullanıcılarının, güncel olarak Microsoft'un ‘Xbox Cloud Gaming' hizmeti aracılığıyla cihazlarında ücretsiz olarak Fortnite oynayabileceği belirtildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli teknoloji devi Apple, Epic Games'in Fortnite'a entegre ettiği uygulama içi ödeme sisteminin AppStore platform kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Fortnite'ı kendi uygulama mağazasından kaldırmıştı. Bunun üzerine Epic Games, Apple'ı tekelcilik faaliyeti yürütmekle suçlamış ve şirkete konuya ilişkin dava açmıştı. Bu gelişmeden yaklaşık 2 yıl sonra Microsoft ve Epic Games arasında yapılan yeni bir iş birliği, popüler video-oyununun Apple cihazlara geri gelmesini sağladı. 'iOS' işletim sistemi kullanıcılarının, güncel olarak Microsoft'un bulut tabanlı oyun hizmeti 'Xbox Cloud Gaming' aracılığıyla ücretsiz olarak Fortnite oynayabileceği belirtildi.

Aksam.com.tr'nin TechCrunch'tan aktardığı habere göre; Epic Games, başlangıçta Fortnite'ı Microsoft'un oyun platformu aracılığıyla kullanıma sunmayı reddetmişti. Fakat daha sonra strateji değiştiren şirket; Microsoft hesabı olan kullanıcıların artık bir iPhone, iPad, Android cihaz ve Windows PC'deki internet tarayıcısı aracılığıyla 'Fortnite' oynayabileceğine işaret etti. Oyunun, şu anda 26 ülkede deneme sürümü kullanıma sunulan Xbox Cloud Gaming hizmetine abonelik gerektirmediğinin de altı çizildi.

FORTNITE, APPSTORE'DAN SİLİNMİŞTİ

Öte yandan; Apple, AppStore'daki uygulamalarda yapılan uygulama içi satın alımlarda yüzde 30'luk bir komisyon alıyordu. Epic Games, bu komisyonu ödememek için Fortnite'a uygulama içi ödeme sistemi entegre etmişti. Bu durum, Apple'ın Fortnite'ı AppStore platform kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle uygulama mağazasından kaldırmasına yol açmıştı. Daha sonra Epic Games, Apple'a dava açsa da Apple, duruşmadaki 10 suçlamanın 9'undan aklanmıştı.

Microsoft, yaşanan gelişme sonrası Xbox Cloud Gaming'de daha fazla ücretsiz oyun kullanıma sunmayı planladığına işaret etti.