Fortnite, 8 kişinin öldüğü konser sonrası Travis Scott'ı oyundan kaldırdı

Popüler nişancı oyunu Fortnite, çıkan izdiham nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybettiği Travis Scott konseri sonrası ‘Travis Scott Out West' ifadesini oyundaki eşya mağazasından kaldırdı. ‘Out West' ifadesi, Scott'ın ‘Astroworld' isimli müzik festivali ile eş zamanlı olarak mağazada satışa sunulmuştu.

Aksam.com.tr

Doğa Yurduneri

Epic Games tarafından yayınlanan popüler nişancı oyunu Fortnite, ABD'de gerçekleşen ve çıkan izdiham sonucu 8 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan Travis Scott konseri sonrası 'Travis Scott Out West' ifadesini oyundaki eşya mağazasından kaldırdı. Ayrıca mağazada 'dans' ifadesini içeren tüm bölümün kaldırıldığı bildirildi.

Paylaşılan detaylara göre, önce mağazadaki günlük ürünlerin satışa çıktığı eşya mağazası bölümü erişime kapatıldı. Fortnite, bu gelişmeden kısa bir süre sonra ünlü rapçi Travis Scott'a özel çıkan 'Out West' ifadesini mağazadan kaldırdı. 'Out West' ifadesi, Scott'ın 'Astroworld' isimli müzik festivali ile eş zamanlı olarak mağazada satışa sunulmuştu.

TRAVIS SCOTT, KONSER SONRASI ELEŞTİRİ OKLARININ HEDEFİ HALİNE GELMİŞTİ

Diğer yandan; 5 Kasım tarihinde düzenlenen konserde aşırı kalabalıktan dolayı çıkan izdiham, 8 kişinin ölümüyle sonuçlanmıştı. Bununla birlikte, birçok kişinin yaralandığı ifade edilmişti. Yaşanan gelişme sonrası; Travis Scott, gerçekleşen ölümlere rağmen konsere devam ettiği ve yeterli güvenlik protokolünü sağlamadığı gerekçesiyle eleştiri oklarının hedefi haline gelmişti.