Facebook'un ‘Meta' markası altında çıkacak akıllı saatinin görüntüsü sızdırıldı

Facebook'un şirket adını ‘Meta' olarak değiştirmesi sonrası, yeni marka adıyla piyasaya sürmesi beklenen ilk akıllı saatinin görüntüsü sızdırıldı. Paylaşılan görüntüler, cihaz ekranında bir çentik ve kamera bulunacağına işaret etti.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli sosyal medya devi Facebook'un şirket adını 'Meta' olarak değiştireceğini açıklaması sonrası, yeni marka adıyla piyasaya sürmesi beklenen ve bir süredir geliştirmeye devam ettiği ilk akıllı saatinin görüntüleri sızdırıldı. Paylaşılan görüntüler; cihaz ekranı, gövdesi ve ön kamerasına ilişkin detayları ortaya çıkardı.

Aksam.com.tr'nin Beebom'dan aktardığı habere göre; 'Meta' akıllı saatin görüntüleri, ilk kez uygulama geliştiricisi Steve Moser tarafından keşfedildi. Moser, saate ilişkin fotoğraflara Facebook'un 'Ray-Ban Stories' akıllı gözlükleri için kullanıma açtığı 'Facebook View' adlı uygulamadan erişti ve görüntüleri 'Bloomberg' ile paylaştı.

Görüntüler; 'Meta' akıllı saatin, Apple Watch'a benzer bir şekilde dikdörtgen bir gövde tasarımı, yuvarlatılmış köşeler ve kavisli kenarlarla geleceğine işaret etti. Bununla birlikte; cihaz gövdesinin sağ kenarında, bir kontrol tuşu bulunacağı görüldü.

KUTUSUNDAN 'META' TARAFINDAN GELİŞTİRİLEN BİR İŞLETİM SİSTEMİYLE ÇIKACAK

Görüntülerde ortaya çıkan diğer detaylara göre; Facebook'un ilk akıllı saati, ekranın alt kenarındaki küçük çentiğe yerleştirilen bir ön kamera ile gelecek. Ön kamera, cihazın piyasadaki rakiplerinde kamera bulunmadığı için 'Meta' akıllı saatin en çok öne çıkan özelliklerinden biri olacak. Kullanıcılar; cihaz kamerası ile 'selfie' çekebilecek, görüntülü görüşmelere katılabilecek veya Facebook'un 'metaverse' alanına doğrudan bileklerindeki bir cihazla giriş yapabilecek.

Diğer yandan; şirketin ilk akıllı saatiyle ilgili daha önce yayılan söylentiler, cihazın Apple Watch'la rekabet edebilmek için ileri sağlık takibi özellikleri bulunduracağına işaret etmişti. Bununla birlikte ürünün; kutusundan, Google'ın giyilebilir cihazlar için geliştirdiği 'Wear OS' işletim sistemi yerine, 'Meta' tarafından geliştirilecek bir işletim sistemi ile çıkacağı iddia edilmişti.

Konuya ilişkin soruları yanıtlayan bir şirket sözcüsü, 'Meta' akıllı saat veya sızdırılan görüntülerle ilgili yorum yapmak istemediğini dile getirdi. Fakat şirkete yakın kaynaklar; Meta'nın, gelecekte farklı zamanlarda piyasaya sürülecek olan üç farklı akıllı saat üzerinde çalıştığını belirtti. Dolayısıyla sızdırılan görseldeki modelin, bir prototip olabileceği ve piyasaya sürülmeden rafa kaldırılabileceği tahmin edildi.

Saatin, 2022 yılının başlarında görücüye çıkarılması bekleniyor.