Facebook'ta NFT dönemi başlıyor! Meta butona bastı...

Meta, seçili içerik üreticilerin Facebook'ta NFT'lerini sergilemelerine olanak tanıyacak yeni bir özelliği kullanıma sundu. Test grubuna alınan Facebook kullanıcılarının, dijital koleksiyon parçalarını profil sayfalarına eklenen yeni bir özel sekme üzerinden yayınlayabilecekleri ifade edildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

ABD merkezli sosyal medya devi Meta, seçili içerik üreticilerin Facebook'ta NFT'lerini sergilemelerine olanak tanıyacak yeni bir özelliği kullanıma sundu. Test grubuna alınan Facebook kullanıcılarının, dijital koleksiyon parçalarını profil sayfalarına eklenen yeni bir özel sekme üzerinden yayınlayabilecekleri ifade edildi.

Aksam.com.tr'nin TechCrunch'tan aktardığı habere göre; Facebook'ta NFT paylaşımları, üreticisinin adı ve sahibine ilişkin detayları da içeren bir durum güncellemesi olarak görünüyor. Özellik, güncel olarak yalnızca Ethereum ve Polygon blok zincirinde oluşturulan NFT'leri destekliyor. Meta, ilerleyen süreçlerde Facebook'un Solana ve Flow blok zinciri tabanlı NFT'leri de destekleyeceğine işaret ediyor. Teknoloji devi ayrıca, kullanıcıların NFT alıp satabileceği bir pazar yeri üzerinde de çalışıyor.

META, FACEBOOK'TAN ÖNCE INSTAGRAM'DA DA NFT DESTEĞİNİ KULLANIMA SUNDU

Öte yandan; Meta, Facebooktan önce Instagram'da da NFT desteğini kullanıma sunmuştu. Yeni özellik sayesinde seçili kullanıcılar; NFT'lerini hikayelerinde, paylaşımlarında veya direkt mesajlarda (DM) hiçbir ücret ödemeden sergileyebilmeye başlamıştı.

Söz konusu hamle, Instagram CEO'su Adam Mosseri'nin aktif olarak NFT'ler üzerine çalıştıklarını ve NFT'leri daha geniş bir kitle için daha erişilebilir hale getirmenin yollarını aradıklarını açıklamasının hemen ardından gelmişti.