Facebook ve Microsoft, ‘metaverse'e yönelik iş birliği yaptı: Teams ve Workplace birleşiyor

Facebook'un yeni çatı şirketi Meta ve ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, ‘metaverse' dünyasına yönelik yeni bir iş birliği yaptı. Kurulan ortaklık kapsamında, Microsoft'un ‘Teams' platformu ile Facebook'un ‘Workplace' platformu birleşti. Her iki uygulamanın da artık aynı anda kullanılabileceği kaydedildi.

Aksam.com.tr

Çeviri: Doğa Yurduneri

Sosyal medya devi Facebook'un yeni çatı şirketi Meta ve ABD merkezli teknoloji devi Microsoft, 'metaverse' dünyasına yönelik yeni bir iş birliği yaptıklarını duyurdu. Yapılan iş birliği kapsamında, Microsoft'un görüntülü konuşma platformu 'Teams' ve Facebook'un iş dünyasının sosyal medyası olarak anılan 'Workplace' platformu entegre edildi. Her iki uygulamanın da artık aynı anda kullanılabileceği kaydedildi.

Aksam.com.tr'nin Silicon Republic'ten aktardığı habere göre; Workplace ve Teams kullanıcıları, artık iki platform arasında geçiş yapmadan her iki platformu da aynı anda kullanabilecek. Teams görüşmeleri sırasında Workplace, pencereye sabitlenerek platform içerisinde gezilebilecek. Bununla birlikte; Microsoft Teams yöneticileri, Workplace'teki içerikleri ön plana çıkarmak üzere işaretleyebilecek.

İKİ ŞİRKET, DAHA ÖNCE DE MICROSOFT HİZMETLERİNİ WORKPLACE'E ENTEGRE ETMİŞTİ

Diğer yandan; Facebook, 28 Ekim'deki yıllık 'Connect' konferansında, gerçeğe yakın sanal dünyalar oluşturma vizyonunu daha iyi yansıtabilmek adına şirket ismini 'Meta' olarak değiştirdiğini açıklamıştı. Bunun üzerine, sosyal medya platformunun adı Facebook olarak kalırken Facebook, Instagram, Oculus ve WhatsApp; 'Meta' isimli tek bir şirket çatısı altında toplanmıştı. Şirket, 2016 yılında da Workplace'i hizmete sunmuştu. İş dünyasının ihtiyaçlarına yönelik geliştirilen platform; profesyonel amaçlarla kullanılacak gruplar, sohbet ve canlı yayın gibi özellikler barındırıyordu.

Microsoft ise Facebook'un 'metaverse' odağını vurgulamak üzere isim değişikliği yapmasını takiben kendisinin de 'metaverse' dünyasına girmeye yönelik yeni hamleler yapmaya hazırlandığını duyurmuştu. İki şirket, daha önce de Microsoft hizmetleri SharePoint, OneDrive ve Office 365'i Facebook'un Workplace'ine entegre etmişti.